Stef Bos komt in januari 2016 ter ere van de 25e verjaardag van zijn doorbraakhit Papa met een album vol nieuwe nummers, start een theatertour van ruim zeventig voorstellingen in de Benelux en publiceert een nieuw boek.

Dat heeft zijn agent woensdag bekendgemaakt. Bos vertelt in zijn voorstelling Een sprong in de tijd over de weg die hij aflegde om zijn eigen stem te vinden.

Aan de hand van bestaande en nieuwe teksten vertelt de chansonnier over zijn zoektocht in Vlaanderen, Nederland en Zuid-Afrika. Hij wordt begeleid door vier muzikanten.

Het nieuwe boek Mijn onmacht woont in woorden bevat veel liedteksten en gedichten van Bos van de afgelopen 25 jaar. De zanger heeft zelf de bloemlezing samengesteld. De voorstelling gaat op 12 februari in première in de Schouwburg in Gouda. Het album en het boek verschijnen op 8 januari.

'Nederlandstalige klassieker'

Bos bracht in 1990 zijn eerste singles uit en maakte sindsdien een groot aantal albums en tournees. Hij ontving onder meer een aantal Edisons en een Gouden en Zilveren Harp voor zijn werk. Het nummer Papa, over de gelijkenissen die hij ontdekt tussen zichzelf en zijn vader, geldt als een Nederlandstalige klassieker.