De Nederlandse componist Junkie XL is weer bekroond voor zijn muziek voor de actiefilm Mad Max: Fury Road. Hij ontving maandag in Sydney een AACTA, het Australische equivalent van de Oscars.

Dat maakte de organisatie bekend.

Mad Max: Fury Road was met zes beeldjes een van de grote winnaars van de ceremonie. Eerder ontving Tom Holkenborg, zoals zijn echte naam luidt, ook al een HMMA Award, een grote soundtrackprijs in Hollywood.

Mad Max: Fury Road is het nieuwe deel in de apocalyptische reeks van regisseur George Miller over een wereld waarin wordt gevochten om brandstof en water. Junkie XL werkte achttien maanden intensief met Miller samen om de muziek voor de film te componeren. De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Hardy, Charlize Theron en Zoë Kravitz. De film beleefde in mei zijn wereldpremière op het festival van Cannes.

Bekijk de trailer van Mad Max: Fury Road:

Trailer - Mad Max: Fury Road
Trailer - Mad Max: Fury Road

Hollywood

Holkenborg heeft de afgelopen jaren de muziek gemaakt voor talloze grote Hollywood-titels, zoals Divergent en 300: Rise of an Empire. Voor het komende jaar staan de remake van Point Break, Batman vs Superman en de nieuwe Marvel-film Deadpool op de planning.