Gordon Heuckeroth kondigde zondag aan te stoppen als professioneel zanger. Een dag later zegt de 47-jarige dat hij zich nooit gesteund voelde door de muziekindustrie in Hilversum.

"Ik heb me altijd enorm gewaardeerd gevoeld door het publiek, maar nooit echt door de industrie. Hilversum heeft nooit een blijk van waardering laten horen aan mij in al die jaren dat ik bezig ben", zegt Heuckeroth op Facebook.

"Het uitbrengen van platen heeft tegenwoordig niet echt zin meer met de huidige houding tegenover Nederlandse artiesten van de radiosamenstellers. Ik kan desondanks terugkijken op een fenomenale carrière met zoveel hoogtepunten dat ik een tevreden mens mag zijn."

Heuckeroth zegt dat hij met pijn in zijn hart afscheid neemt van "misschien wel het allermooiste en leukste wat er was" in zijn leven. De Amsterdammer wil zich volledig richten op zijn televisiecarrière en zijn koffiesalons.

Stadsschouwburg

Heuckeroth geeft op 28 en 29 november 2016 twee afscheidsconcerten in de Amsterdamse Stadsschouwburg, zo kondigde hij zondag in Carlo's TV Café aan.

"Het is tijd voor een nieuwe generatie artiesten, de helden van vroeger zijn de dj’s van nu die het schnabbelcircuit bijna volledig hebben overgenomen. Het worden twee hele mooie avonden, begeleid door een groot orkest en een keur aan Nederlandse gastartiesten."