In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Door heel Nederland is deze week goede muziek te vinden. Andy Frasco gaat van het Burgerweeshuis naar Bibelot, Gavin James van TivoliVredenburg naar 013 en Madonna staat twee avonden achtereen in de Ziggo Dome. El VY doet de Melkweg, Ghost TivoliVredenburg en OUGHT Doornroosje.

Gavin James - 1 december, TivoliVredenburg, Utrecht / 2 december, 013, Tilburg

De Ierse singer-songwriter Gavin James heeft nog maar net zijn eerste volwaardige studioalbum uitgebracht en kan nu al rekenen op uitverkochte zalen. Met zijn unieke zangstem weet hij iedereen te pakken en covers, zoals de 3FM Megahit Book Of Love eerder dit jaar, helemaal eigen te maken.

Meer informatie concerten Gavin James

OUGHT / Yung - 1 december, Doornroosje, Nijmegen

OUGHT is zo’n band die niet in een hokje te stoppen is. Het kwartet uit Montreal, Canada combineert 90’s emocore met 80’s postpunk, 60’s protopunk en zo nog wat meer elementen uit de vorige eeuw. Maar dat komt altijd bij elkaar in één harde show, vanavond samen met Yung.

Meer informatie concerten OUGHT

Andy Frasco  - 3 december, Burgerweeshuis, Deventer / 4 december, Atak, Enschede / 6 december, Fluor, Amersfoort / 8 december, Paradiso, Amsterdam / 9 december, Merleyn, Nijmegen / 10 december, Patronaat, Haarlem / 11 december, Wilhelmina, Eindhoven / 12 december, Bibelot, Dordrecht

Een zomerse avond vol soul, ska en ‘party blues’ krijg je bij de Amerikaan Andy Frasco. Dit jaar wist hij al het publiek van Paaspop en Zwarte Cross voor zich te winnen, deze week is hij door heel Nederland te vinden.

Meer informatie concerten  Andy Frasco

El VY - 3 december, Melkweg

In EL VY komen vrienden Matt Berninger van The National en Brent Knopf van Ramona Falls samen in een project waar ze eerder nooit aan toekwamen. Gelukkig nu wel want met het debuutalbum Return to the Moon, vol filmische muziek, staat de Melkweg garant voor een bijzondere avond.

Meer informatie concerten El VY

The Sleaze Express: The Deaf / zZz / Green Hornet - 2 december, Vera, Groningen / 3 december, Tolhuistuin, Amsterdam / 4 december, Paard van Troje, Den Haag

Drie van de smerigste bands uit de garagerockscene samen op een podium. The Deaf, zZz en Green Hornet denderen samen als The Sleaze Express door Nederland en zijn ook deze week nog door het hele land te vinden.

Meer informatie concerten The Deaf

Ghost - 5 december, TivoliVredenburg

Ghost is een heavy metal band uit Zweden en zijn nogal een verschijning op het podium. 5 van de 6 bandleden dragen capes en de zanger ziet eruit als een creepy horror versie van de paus. 

Meer informatie concerten Ghost

Madonna - 5 december, Ziggo Dome / 6 december, Ziggo Dome

De diva van de popmuziek is deze week in Nederland. Madonna staat met haar Rebel Heart Tour twee avonden achtereen in de Ziggo Dome en zal haar repertoire vol hits niet links laten liggen. Belooft een hele fijne meezing-avond te worden.

Meer informatie concerten Madonna

Shantel & Bucovina Club Orkestar 2 december, Paard van Troje, Den Haag / 3 december, Vera, Groningen / 4 december, Melkweg, Amsterdam / 5 december, TivoliVredenburg, Utrecht / 6 december, Mezz Breda

Over een rondreizend feestje gesproken. Shantel is persoonlijk de stuwende kracht achter de balkan-rage en krijgt een zaal met nummers als Disko Partizani hoe dan ook aan het dansen.

Meer informatie concerten Shantel & Bucovina Club Orkestar

Whitesnake - 2 december, TivoliVredenburg

De Engelse hardrockband Whitesnake brak in 1987 door met hits Here I Go Again en Is This Love en brengt hardrock zoals hardrock bedoeld is. Nu met een nieuwe plaat The Purple Album waarop frontman David Coverdale teruggaat naar zijn Deep Purple periode, maar altijd met een Whitesnake sausje.

Meer informatie concerten Whitesnake

Bombino - 1 december, Cultuurkapel Deurne, Deurne / 2 december, Doornroosje, Nijmegen / 3 december, TivoliVredenburg, Utrecht / 6 december, Burgerweeshuis, Deventer

Bombino is een zanger en gitarist uit Niger, die ook wel ‘de Jimi Hendrix van de woestijn’ wordt genoemd. Zijn meest recente album Nomad werd geproduceerd door Dan Auerbach van The Black Keys waardoor de stevige sound, het fijne gitaarspel en dito stemgeluid heerlijk bij elkaar komen op hypnotiserende Saharablues.

Meer informatie concert Bombino

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.