Ali B gaat een nieuw album uitbrengen. "Het heeft bijna tien jaar geduurd", zei de rapper, die in 2006 zijn laatste plaat Petje Af uitbracht, vrijdag in de ochtendshow van Giel Beelen.

"Ik maakte wel muziek in Ali B Op Volle Toeren en tussendoor ook wat liedjes gekoppeld aan een project", aldus Ali Bouali, zoals Ali B in het echt heet. "Maar als rapper, als muzikant moet je toch ook weer eens geloven aan een album." 

De nieuwe plaat is al bijna af. "Hij moet nog afgerond worden, maar we hebben genoeg nummers klaar om achter elkaar liedjes te droppen."

Het eerste nummer Gekke Kleine Jongen is sinds vrijdag te beluisteren. Bouali zegt een andere kant van zichzelf te laten horen. "Dit is ook het geluid van mijn album straks. Het is niet zo dat het allemaal liedjes zijn die een discotheekinhoud hebben. Het is wel dat geluid, maar er zit ook gewoon inhoud op."

Dubbele boodschap

Gekke Kleine Jongen is volgens Bouali een nummer met een dubbele boodschap. "Aan de ene kant ben ik blij met wat er de afgelopen tien jaar is gebeurd, maar er zit ook een stukje melancholie in." 

De rapper, presentator, The Voice-coach, labeleigenaar en cabaretier vindt zijn leven "apart". "Soms rijd je middenin de nacht naar huis en denk je: wat een apart, raar leven. Een stukje eenzaamheid gekoppeld aan iets waar je heel blij mee moet zijn."

Bekijk hier de nieuwe video:

Ali B & Glen Faria - Gekke Kleine Jongen
Ali B & Glen Faria - Gekke Kleine Jongen