Peter Pan Speedrock vindt het mooi geweest. De powerrockband uit Eindhoven kondigt donderdag aan volgend jaar op afscheidstournee te gaan. 

"Alle dromen zijn uitgekomen, alle ambities waargemaakt. Het Peter Pan Speedrock-verhaal is verteld, het boek mag dicht", luidt een verklaring van het trio.

Zanger-gitarist Peter van Elderen, bassist Bart Geevers en drummer Bart Nederhand vinden het na twintig jaar tijd om "nieuwe (muzikale) horizons te gaan verkennen".

Het rocktrio is momenteel onderweg naar Japan waar morgen hun tournee begint. Volgend jaar zetten de drie een punt achter Peter Pan Speedrock. "Peter, Bart en Bartmann laten hun waanzinnig mooie achtbaanrit ergens in de loop van 2016 na een allerlaatste looping met een big bang tot stilstand komen."

Peter Pan Speedrock stopt er mee
Peter Pan Speedrock stopt er mee

Buitenland

Peter Pan Speedrock ontstond in 1996 in Eindhoven. De band trad overal in Nederland op en deed festivals als Pinkpop, Lowlands en Dynamo Open Air aan. De rockband organiseerde bovendien zijn eigen festivals, Klok Rock Orange en Speedfest.

Ook buiten de landsgrenzen viel Peter Pan Speedrock in de smaak, het trio trad op in Europa, Noord-Amerika en Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Azië.

Video: Peter Pan Speedrock stopt er mee