Julian Dorio, de tijdelijke drummer van Eagles of Death Metal, telt af tot de dag dat hij en zijn collega's het concert in Le Bataclan kunnen afronden.

Dat meldt hij op Instagram.

De band gaf 13 november een concert in Le Bataclan, toen drie schutters 87 mensen doodschoten. "Ik tel het aantal dagen dat we dat concert kunnen afmaken", schrijft hij.

Ook in het interview met Vice dat woensdag verschijnt spreekt de band uit dat ze graag het optreden willen afmaken. "Ik wil dat wij de eerste band zijn die speelt als de Bataclan weer opent", aldus Jesse Hughes frontman van de band.

"Ik wil terug, want ik was daar toen het even stil werd. Ik wil terug en leven", zegt hij vastbesloten in een gesprek met Vice-oprichter Shane Smith. "Ik zal misschien even bang zijn, want ik heb iets naars meegemaakt. Maar ik adem en kan vanavond met mijn zoontje praten", aldus Hughes. Bij de aanslag is merchandisemanager Nick Alexander omgekomen. Hughes zegt dat ze ook voor hem de tour willen afronden.

Dankbaar

Dorio laat weten meerdere mensen dankbaar te zijn. "Arthur, die mij naar de taxi heeft gebracht. Fabrice, de fan die mij een telefoon leende om zo mijn geliefden op de hoogte te stellen, en natuurlijk alle mensen die het kwaad hebben weten te bestrijden met moed, passie en liefde als wapens." De drummer zegt veranderd te zijn "maar ik hou mij vast aan de liefde om ons heen."