De nominaties voor de 100% NL-awards zijn bekend. 

De radiozender laat maandag weten welke artiesten in de zeven categorieën genomineerd zijn.

In de categorie 'Zanger van het Jaar' zijn onder andere Dotan, Guus Meeuwis, Jan Smit en Marco Borsato genomineerd. Anouk, Caro Emerald, Glennis Grace en Maaike Ouboter kunnen onder andere 'Zangeres van het Jaar worden'.

Ook de categorie 'Band van het Jaar' heeft veel nominaties, waaronder 3JS, Causes, Chef'Special, Kensington en Racoon. Eerder genoemde artiesten maken ook met hun album kans op 'Album van het Jaar', zoals onder andere 7 van 3JS, Morgen van Guus Meeuwis, All in Good Time van Racoon en Kenny B van Kenny B.

Hit

De 'Hit van het Jaar' kan dit jaar onder meer gewonnen worden door Dominique van Anouk, Another You van Armin van Buuren ft. Mr. Probz, Hungry van Dotan en Kleine Superster van Jan Smit.

Voor de nieuwkomers is de categorie 'Doorbraak van het Jaar'. Hierin zijn Causes, Celine Cairo, Gerson Main, Kenny B en Van Huys Uit genomineerd.

Eerder dit jaar werd de '100% NL Oeuvre Award' al uitgereikt aan Guus Meeuwis.

Vorig jaar

Borsato viel vorig jaar in de prijzen door de 100% NL Award te winnen voor 'Album van het Jaar'. Borsato's album Duizend Spiegels had met 49 procent van alle stemmen gewonnen van Het Kan Hier Zo Mooi Zijn van Guus Meeuwis en Unplugged - De Rockfield Sessies van Jan Smit. 

Miss Montreal en Nielson wonnen ook een 100% NL Award. Hun single Hoe werd gekroond tot 'Hit van het Jaar'. Ze kregen 37 procent van de stemmen en versloegen daarmee Niels Geusebroek (Take Your Time Girl) en Nick & Simon (Julia).

Nieuwkomer

Geusebroek kon wel een prijs mee naar huis nemen. Hij was volgens de 100% NL-luisteraars 'Nieuwkomer van het Jaar'. Hij kreeg meer dan de helft van de stemmen en liet Wudstrik en Ivar Oosterloo achter zich.