De Amerikaanse band Foo Fighters heeft een nieuwe ep uitgebracht. Zanger Dave Grohl laat de toekomst van de band in een begeleidende brief echter enigszins open.

Middels een klok op de website van de band werd al enige tijd naar een specifiek moment toegeleefd, dat moment blijkt nu te zijn aangebroken: de band publiceert maandag de Saint Cecilia EP.

Zanger Dave Grohl heeft een begeleidende brief aan de nummers toegevoegd, daarin praat hij over de totstandkoming van de nieuwe ep: "We zijn in oktober aan de nummers begonnen, toen waren we bijna aan het einde van onze wereldtour beland. We willen jullie hiermee bedanken voor alles dat jullie ons gegeven hebben."

Hij vervolgt: "Misschien kunnen deze nummers wat licht in deze soms wel erg donkere wereld brengen. Laten we ons eraan herinneren dat muziek leven betekent en onze wonden kan helen. Dat kan nooit worden afgepakt."

Grohl staat ook stil bij de aanslagen in Parijs en zegt dat de band alle nabestaanden veel kracht toewenst. 

Einde

Aan het einde van de brief geeft Grohl toe niet zeker te weten welke weg de band nu zal inslaan en wanneer de fans weer iets zullen horen. "Ik vraag mezelf af wanneer we elkaar weer terug zullen zien. Dat zal alleen gebeuren als het ook echt goed voelt en dat gevoel is eenvoudig waar te nemen."

Grohl sluit af met een laatste dankwoord: "Aan iederen die ervoor heeft gezorgd dat de laatste jaren de beste jaren van deze band waren: dank jullie wel. We zijn jullie eeuwig dankbaar."