One Direction is de grote winnaar bij de American Music Awards (AMA's). De band werd zondagavond (lokale tijd) in Los Angeles gekozen als artiest van het jaar.

One Direction werd ook gekozen als beste pop-rockgroep. De muziekprijzen zijn uniek, omdat ze volledig worden toegekend door fans.

Eerder op de avond kreeg Ariana Grande de prijs voor beste vrouwelijke popartiest. Rihanna was de beste vrouwelijke artiest in het genre soul en R&B.

Taylor Swift ontving een award voor haar album 1989 in het genre pop/rock. Ook werd ze verkozen tot favoriete eigentijdse artiest. Het beste hiphopalbum was volgens de fans The Pinkprint van Nicki Minaj.

The Weeknd

De eerste American Music Award ging zondagavond naar The Weeknd. De Canadees won de prijs voor het favoriete album in het genre soul en R&B, voor zijn album Beauty Behind The Madness.

Ook Enrique Inglesias, Calvin Harris, Sam Hunt, Carrie Underwood en Florida Georgia Line gingen met een award naar huis.

Bij de AMA's traden onder anderen Justin Bieber, Gwen Stefani en Coldplay op. Prijzen werden uitgedeeld door onder anderen Prince en Kylie Jenner.