Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een welhaast onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje. 

Terwijl het buiten steeds kouder en natter wordt staat het Nederlandse clubcircuit klaar je te verwarmen met muziek. Deze week trekt jazzlegende Marcus Miller door het land, net als singer-songwriter Lianne La Havas. Status Quo strijkt neer in Tilburg en het nieuwe Bloc Party staat in Paradiso.

Verder deze week: Hozier, The Slow Show, Lonely The Brave, Kensington, Fish en dEUS.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Marcus Miller - 23 november, Doornroosje, Nijmegen / 24 november, TivoliVredenburg, Utrecht / 25 november, LantarenVenster, Rotterdam / 26 november, Metropool, Hengelo 

De term ‘levende legende’ wordt vaak ten onrechte gebruikt, maar in het geval van Marcus Miller is het niet meer dan terecht. Deze multi-instrumentalist verkende elke uithoek van de jazz en heeft het genre op alle manieren eigen gemaakt.

Meer informatie concerten Marcus Miller

Hozier - 27 november, Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Geen kerk maar het Koninklijke Theater Carré in Amsterdam staat vanavond in teken van de Ierse singer-songwriter Andrew Hozier-Byrne. Met zijn krachtige stem en invloeden van blues, pop, religie en gospel brengt Hozier Carré vanavond in kerkelijke sferen. Eind januari komt Hozier weer naar Amsterdam. De Heineken Music Hall is dan aan de beurt.

Meer informatie concerten Hozier

Lianne La Havas - 26 november, Paard van Troje, Den Haag / 27 november, TivoliVredenburg, Utrecht / 30 november, Paradiso, Amsterdam

Lianne La Havas is een Engelse singer-songwriter met een honingzoete stem met af en toe een hees randje. Ze kreeg door haar muzikale Griekse vader en Jamaicaanse moeder allerlei muzieksoorten mee die terug zijn te horen in een fijne folk- en soul sound.

Meer informatie concerten  Lianne La Havas

Bloc Party - 27 november, Paradiso, Amsterdam

Bloc Party heeft nogal een metamorfose doorstaan. Nadat twee bandleden de groep hadden verlaten leek het even gedaan. Nu, met dezelfde frontman Kele Okereke, twee nieuwe bandleden en een nieuw album, nemen ze wederom Paradiso over.

Meer informatie concerten Bloc Party

The Slow Show - 26 november, EKKO, Utrecht / 27 november, Vera, Groningen / 28 november, Allstadt, Eindhoven / 29 november, Patronaat, Haarlem

Als liefhebber van melancholie ziet je goed bij deze vijfmansformatie. The Slow Show uit Manchester speelt warme, sfeervolle muziek en vullen aankomende week de Nederlandse clubs met donkere, romantische songs.

Meer informatie concerten The Slow Show

Status Quo - 26 november, 013, Tilburg

Al ruim vijfendertig jaar bezig en ze staan er nog steeds. De gloriedagen van de Engelse rockformatie Status Quo liggen misschien wel in de jaren ’70, op het podium zijn de Britten nog altijd graag geziene gasten. Deze week in het nieuwe 013 in Tilburg.

Meer informatie concerten Status Quo

Lonely The Brave - 27 november, Metropool, Hengelo / 28 november, Melkweg, amsterdam / 29 november, W2 Poppodium, Den Bosch

 Na een intense show op Pinkpop is de band Lonely The Brave deze week terug voor hun Nederlandse headline tour. Met een heruitgave van het debuutalbum ‘The Day’s War’ en een aantal gloednieuwe nummers speelt de band graag weer de Nederlandse podia plat.

Meer informatie concerten Lonely The Brave

Kensington - 25 en 26 november, Ziggo Dome

Wat een bizar jaar voor Kensington. Een van de meest geboekte festivalacts van 2015, een zeer succesvol album en twee uitverkochte shows in Ziggo Dome deze week. 2015 had niet beter kunnen gaan voor de Utrechtse band.

Meer informatie concerten Kensington

dEUS - 29 november, Oosterpoort, Groningen, 30 november, Stadsschouwburg Nijmegen / 1 december, Rotterdamse Schouwburg / 3 december, Koninklijk Theater Carré, Amsterdam / 4 december, Sint-Lambertus Kerk, Maastricht

dEUS gaat met een ‘Soft Electric’ tour langs een aantal Nederlandse theaters. De setlist zal een aantal kalmere/zachtere nummers bevatten die tot deze tour niet tot nauwelijks live te horen zijn geweest. In 2015 waren de publiekslievelingen al op vele festivals te aanschouwen. Nu indoor ongetwijfeld net zo’n succes.fis

Meer informatie concerten dEUS 

FISH - 28 november, De Oosterpoort, Groningen / 29 november, 013, Tilburg / 30 november, Melkweg, Amsterdam

Derek William Dick, beter bekend als Fish, is vooral bekend als frontman van de Britse groep Marillion. Hoewel wereldhit ‘Kayleigh’ elk jaar nog voorbijkomt in de Top 2000 heeft Fish er toch een succesvolle solocarrière op nagehouden. Deze week in verschillende clubs in Nederland te zien.

Meer informatie concerten FISH

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.