Platenmaatschappij Capitol was niet tevreden over het nieuwe werk van Elton John. Capitol weigerde dan ook het werk uit te brengen.

Dat vertelt de zanger aan Rolling Stone.

"Ik stond perplex", zegt de zanger. "Ik wist dat het een verdomd goede plaat was. Ik snapte niet waarom ze het niet uit wilde brengen." Nadat hij een week boos was stapte hij naar een ander label, Island, waar ze wel blij werden van de nieuwe liedjes van de beroemdheid. "Zij waren dolenthousiast."

Ondanks dat John blij is met zijn nieuwe creaties, is hij niet in de waan dat hij nog een hitmachine is: "Ik ben 68 jaar oud en heb 33 studioalbums gemaakt. Verreweg de oudste artiest die ze hebben. Ik weet hoe deze industrie werkt. Ik ga geen miljoen albums verkopen, dat verwacht ik niet."

Zolang zijn muziek in de smaak valt bij de platenbazen is hij tevreden. "Alles wat ik van ze verwacht op deze leeftijd is dat ze enthousiast zijn en dat ze hun best doen. Meer kan ik niet vragen."

Ed Sheeran

John is sowieso niet alleen afhankelijk van zijn eigen muziek, zo werkt hij ook nog hard als muziekmanager. Ed Sheeran is een van de artiesten die hij onder zijn hoede heeft. Hij voedt de singer-songwriter vooral met advies, waar Sheeran volgens John gretig gebruik van maakt.

"Hij speelt in zijn eentje in Wembley met 85.000 man, drie avonden lang. Dat is verbluffend." Toch adviseert hij zijn pupil op termijn een grote verandering door te voeren.

"Vroeg of laat moet hij met andere muzikanten het podium op. Het is leuk voor een tijdje, maar de nieuwigheid van solo-optredens gaat er af. Een band zal een nieuwe draai geven en ik denk dat hij het geweldig zal vinden."