Vrijdag ligt het nieuwe album 25 van Adele in de winkels. De eerste internationale kritieken zijn inmiddels binnen. 

Het Britse muziekblad NME heeft donderdag een aantal van de recensies onder elkaar gezet.

Digital Spy - 5 sterren
"Het is nogal voor de hand liggend om deze plaat, waar we al zo lang op wachten en die nu eigenlijk al over de hele wereld op één staat, te belonen met vijf sterren. Maar dat verdient de plaat ook echt vanwege zijn eenvoud, oprechtheid en soulgevoel", schrijft Digital Spy.

Lees de volledige recensie

The Times - 4 sterren
The Times geeft het album vier van de vijf sterren. "Adele heeft een album met weinig verrassingen uitgebracht, zo zal ze nooit een uitstapje maken naar heavy metal, met prachtige emotionele ballads. 25 raakt je in het hart en brengt de Britse popmuziek naar het moderne leven waar het hoort."

Lees de volledige recensie

The Sun - 4 sterren
The Sun is ook positief, maar geeft de zangeres ook niet het maximale aantal sterren. "Met uitzondering van een paar echte jongens is 25 een verzameling van prachtige nummers waarmee de meest geprezen zangeres van het land naar een verrassende en welkome popkant neigt."

Lees de volledige recensie

Beluister When we were young van Adele:

The New York Times - deelt geen sterren uit
The New York Times sluit zich aan bij The Sun: "Popmuziek beweegt en verandert, maar dat doet Adele eigenlijk niet. Dat ze haar albums noemt naar de verschillende leeftijden waarop ze het maakte, wil niet zeggen dat haar muziek van tijd tot tijd radicaal verandert", aldus de krant. "Haar muziek is als een serie foto's van een drukke straat: de details bewegen, maar de structuur van het geheel blijft in wezen in tact."

Lees de volledige recensie

NME - deelt geen sterren uit 
NME vindt het album 'veilig'. De kritieken samengevat, noemt NME het album 'behoorlijk goed, maar een beetje aan de veilige kant'. 25 is de opvolger van 21, de plaat die in 2011 uitkwam. Volgens NME wordt verwacht dat het nieuwe album in de eerste week tussen de 1,3 en 1,8 miljoen keer over de toonbank zal gaan.

The Guardian - 3 sterren
"Adeles mooiste momenten ontstaan als iemand haar daartoe dwingt, of als ze dat zelf doet, en niet als ze probeert oude glorie te doen herleven. (...) Maar het album had wat meer variatie kunnen gebruiken. Of het gevoel dat de artiest de ruimte en creativiteit volledig gebruikt."

Lees de volledige recensie