De 19-jarige Martin Garrix groeide in twee jaar tijd uit tot een superster. Het snelle succes legde veel druk op de dj en producent.

Garrix, of Martijn Garritsen zoals hij echt heet, staat nummer 3 in de lijst van belangrijkste dj's ter wereld volgens DJ Magazine en is de jongste producer die ooit zo hoog stond.

Garrix werd op zijn zestiende getekend door het toonaangevende Spinnin' label, dat een jaar later zijn doorbraaksingle Animals uitbracht. Het werd een wereldhit en vanaf dat moment ging het snel.

Garrix had het wel even moeilijk na het immense succes van Animals in 2013: "Ik voelde veel druk om het succes een vervolg te geven, dat was wel een probleem."

"'Wat moet ik nu weer doen?', dacht ik soms. Er komen snel nieuwe sterren bij, na een paar hits worden ze geboekt door alle grote festivals. Ik ben daar wel nerveus van geworden en maakte me er teveel te veel zorgen over. Nu vind ik het weer veel leuker. Het moet ook leuk zijn want muziek produceren is wat ik graag doe."

Video: Martin Garrix had moeite met  de druk

Onbevangen

Anno 2015 zit Martin Garrix lekker in zijn vel. Hij moet de hele wereld over om te draaien, maar klagen hoor je hem niet. "Het is geen werk, ik hou van wat ik doe. Ik maak mensen blij met waar ik zelf gelukkig van word. Ik zou me slecht voelen als ik het werk zou noemen. Het is geen werk, het is een hobby."

Sinds zijn optreden op het Ultra festival in Miami het afgelopen jaar kan Garrix ook weer genieten van muziek maken.

"Ik draaide daar een set met vooral mijn eigen muziek, ook veel tracks die nog niet waren uitgebracht. Heel anders dan wat ik normaal deed maar ik kreeg daar enorm veel positieve reacties op. Daardoor ben ik veel relaxter geworden. Ik voel geen druk meer. In de studio kan ik volledig mezelf zijn en dat is het beste gevoel dat er is."

Oude opnames

Garrix voelt zich weer net zo onbevangen als toen hij nog onbekend was, vertelt hij. "Ik vind het wel leuk om mijn oude opnames terug te luisteren. Want ik maakte toen maar wat zonder ergens rekening mee te houden. Het voelt alsof ik dat nu weer terug heb."