De Belgische omroep VRT heeft maandag vijf zangers voorgesteld die kandidaat zijn om België te vertegenwoordigen op het 61e Eurovisiesongfestival.

De kandidaten zijn Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryllis Uitterlinden. Een van de vijf gaat in mei naar Zweden om het op te nemen tegen onder anderen Douwe Bob.

Ze volgen komende periode een intensief muzikaal traject waarbij ze begeleid worden in hun artistieke ontwikkeling. De omroep werkt hiervoor samen met specialisten op verschillende gebieden.

De kandidaten zijn gevonden na een zoektocht die de VRT zelf ondernam. "De VRT wil een sterke kandidaat met een goede stem en een overtuigend lied afvaardigen", klinkt het bij onze zuiderburen.

Liveshow

Drie zondagen in januari zendt de zender Eén een liveshow uit. Tijdens de laatste show, op 17 januari, wordt de uiteindelijke kandidaat gekozen.

In 2015 stuurde de RTBF Loc Nottet naar Wenen. Met Rhythm Inside haalde hij toen de vierde plaats. Het festival werd gewonnen door de Zweed Måns Zelmerlöw.