De Amerikaanse zanger Prince heeft besloten zijn Europese tournee voor onbepaalde tijd uit te stellen als gevolg van de aanslagen in Parijs. 

Dit meldt de Franse concertorganisator maandag aan de Franse nieuwszender BFM TV.

Een soortgelijk bericht staat op de website van het Konzerthaus in Wenen waar Prince zijn tournee op 24 november zou beginnen.

Onder de noemer Prince Spotlight: Piano & a Microphone wilde de artiest een reeks concerten in Europa geven. Daarbij zou Prince in december ook theater Carré in Amsterdam aandoen. In Parijs stonden voorstellingen in de Opéra Garnier op de planning.

Concertvleugel

Prince wilde met alleen een concertvleugel optreden. Vorige week zaterdag gaf hij met een studioconcert een voorproefje op de tournee. Op zijn keyboard speelde hij zes nummers, waaronder Starfish and Coffee en Sweet Thing. De kaartverkoop was nog niet begonnen, omdat de tournee nog niet officieel bevestigd was.

Afgelast

De aanslagen hebben een reeks artiesten afgeschrikt. Tal van optredens zijn in Parijs afgelast, onder meer van U2 en Marilyn Manson. De bloedigste van de zes aanslagen in korte tijd vrijdagavond in Parijs was in een concertzaal waar een Amerikaanse rockband speelde. Er vielen bijna negentig doden. In totaal verloren 129 mensen het leven en meer dan 350 mensen raakten gewond.

Nog steeds liggen 250 slachtoffers in ziekenhuizen, onder wie velen die er ernstig aan toe zijn.