Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een welhaast onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje. 

De Nederlandse clubs lijken het unaniem eens te zijn over deze week: de voetjes moeten van de vloer! Met The Prodigy in de Ziggo Dome, Kiasmos en Hot Chip in Paradiso, en Ho99o9 in het Nijmeegse Merleyn lijkt dit ook te gaan lukken.

Verder zorgen Patrick Watson, a balladeer en American Aquarium voor de nodige rustpauzes. Verder deze week: Bewilder, Five Finger Death Punch met Papa Roach, en Protomartyr.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Patrick Watson - 19 november, Effenaar, Eindhoven / 25 november, Paradiso, Amsterdam

De Canadese singer-songwriter Patrick Watson staat in de aankomende weken twee keer in Nederland. Met zijn filmische liedjes in een fijn folk-indie sausje weet Watson elke keer te verrassen. Eerder dit jaar kwam zijn nieuwe album uit, waarop hij zich liet inspirerend door sciencefiction. Hij moest afgelopen festivalzomer wat optredens afzeggen, vanwege gezondheidsproblemen, maar gaat er nu weer tegenaan!

Meer informatie concerten Patrick Watson

Bewilder - 20 november, Allstadt, Eindhoven / 27 november, Podium Asteriks, Leeuwarden / 18 december, EKKO, Utrecht

De eerste single van Bewilder stond in september 2014 ineens online en dit bleef niet onopgemerkt. De Nederlanders,  met Maurits Westerik van GEM in de gelederen, brachten in september het album ‘Dear Island’ en staan de aankomende tijd nog in verschillende Nederlandse clubs. In Eindhoven delen ze het podium met Haevn en in Leeuwarden en Utrecht staan ze samen op het affiche met het Vlaamse Douglas Firs.

Meer informatie concerten Bewilder

Five Finger Death Punch / Papa Roach - 17 november, Heineken Music Hall

De Amerikaanse metalbands Five Finger Death Punch en Papa Roach komen voor één concert samen naar Amsterdam. Beiden hebben een prima livereputatie met een recht voor zijn raap attitude en vette gitaarriffs. De Heineken Music Hall zal op haar grondvesten schudden.

Meer informatie concerten Five Finger Death Punch / Papa Roach

Kiasmos - 18 november, Paradiso, Amsterdam

Kiasmos is het IJslandse duo Ólafur Arnalds en Janus Rasmussen en maakt van die minimalistische techno met klassieke invloeden. Thuis in bed of op de dansvloer, Kiasmos is erg prettig gezelschap. Deze avond zal het vooral lekker stampen zijn op de dansvloer van Paradiso.

Meer informatie concerten Kiasmos

American Aquarium - 17 november, Paradiso, Amsterdam / 18 november, Grenswerk, Venlo / 19 november, Kroepoekfabriek, Vlaardingen / 20 november, Metropool, Hengelo / 21 november, Iduna, Drachten / 22 november, De Amer, Amen / 23 november, Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven, Eindhoven

Meer Amerikaans kan het bijna niet dan deze altcountry van American Aquarium uit North Carolina. De vijf muzikanten klinken samen ergens tussen Bruce Springsteen en Ryan Adams in, en zorgen met het nieuwe album voor een fijne portie plattelandsromantiek.

Meer informatie concerten American Aquarium

The Prodigy - 18 november, Ziggo Dome, Amsterdam

Hoewel ze al sinds 1990 actief zijn is The Prodigy live nog steeds een must-see. Met clubhits als Firestarter en Smack My Bitch Up weten ze de zaal elke keer aan het springen te krijgen. Deze week staan ze in de Ziggo Dome voor het grootste feest van de week.

Meer informatie concerten The Prodigy

Protomartyr - 19 november, Rotown, Rotterdam / 21-22 november, Sonic City Festival, Kortrijk

Met het nieuwe album The Agent Intellect doet de Amerikaanse band Protomartyr deze week Nederland aan. De mannen uit Detroit staan voor ongeveinsde realiteit, keiharde gitaren en daarmee een gevaarlijke live reputatie.

Meer informatie concerten Protomartyr

a balladeer - 18 november, Burgerweeshuis, Deventer / 22 november, Fluor, Amersfoort / 10 december, Metropool, Hengelo / 11 december, Sugarfactory, Amsterdam

Na jaren vooral huiskamerconcerten te hebben gedaan is a balladeer dit najaar weer op een club tour gegaan. De singer-songwriter legt op dit moment de laatste hand aan een nieuw album maar tijdens deze concerten laat hij al nieuw materiaal horen.

Meer informatie concerten a balladeer

Hot Chip - 16 november, Paradiso, Amsterdam

De Britse electropopband Hot Chip bracht in het voorjaar hun nieuwe album Why Make Sense? uit. Na een al heel strak optreden op het festival PITCH deze zomer keren de heren terug voor een optreden in Paradiso.

Meer informatie concerten Hot Chip 

Ho99o9 - 20 november, Merleyn, Nijmegen / 19-22 november, Le Guess Who?, Utrecht

Deze band kan al rekenen op een plek in de line-up van Roskilde 2016 en was afgelopen Lowlands een must-see. Deze week staat de band twee keer in Nederland. Ho99o9 maakt een mengeling van rap, punk en noise en is dan ook alles behalve standaard.

Meer informatie concerten Ho99o9

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.