De mannen van U2 hebben zaterdag bloemen gelegd bij concertzaal Bataclan. Ze stonden stil bij de dodelijke terreuraanslagen vrijdagnacht in Parijs.

U2 was vrijdag in de Franse hoofdstad aan het oefenen voor de show die ze eigenlijk op zaterdag zouden geven. De muzikanten hoorden de chaos op de Parijse straten.

"Onze beveiliging had de boel snel op slot en ons team en onze crew konden veilig wegkomen", vertelt Bono in het Ierse RTE 2FM-radioprogramma van Dave Fanning over de avond vol terreur.

"We kwamen binnen via de achterdeur van het hotel. Iedereen kwam bij elkaar en keek tv en net zoals iedereen konden we onze ogen niet geloven."

Autoriteiten

Bono helderde ook nog even op dat het niet U2's besluit was om het concert af te zeggen. "Het werd gecanceld, eerlijk waar, en ik kan heel goed begrijpen waarom. Het is aan de Franse autoriteiten en de stad om te beslissen wanneer we terug mogen komen."

De frontman van de Ierse rockband benadrukte dat zijn gedachten uitgaan naar de fans van Eagles of Death Metal, die optraden in Bataclan. "De meerderheid van de slachtoffers waren muziekfans. Dit is de eerste directe aanslag op de muziekindustrie. Dit zijn onze mensen. Dit had mij kunnen overkomen, jou kunnen overkomen, in die concerthal. Het is een hele herkenbare situatie van jou en voor mij. En het koelbloedige aspect aan deze slachting is extreem verontrustend en kan ik niet uit mijn hoofd krijgen."

Video: U2 legt bloemen bij concertzaal Bataclan

U2 legt bloemen bij concertzaal Bataclan
U2 legt bloemen bij concertzaal Bataclan