De theatertour Here am I van Niels Geusebroek is wegens succes verlengd. "Het worden eerlijke en intieme avonden", aldus de singer-songwriter.

"Ik neem altijd mijn band mee, maar stel mezelf daarnaast kwetsbaar op", zei Geusebroek in de aanloop van de tour vorig jaar.

De singer-songwriter stond voorheen vooral in clubs en op festivals, maar wilde altijd al naar het theater. "Mijn gevoel, dat de muziek die ik maak en de verhalen die ik tijdens optredens vertel goed in het theater passen, is vorig jaar bevestigd. Theater is de plek waar mijn liedjes het beste tot hun recht komen. Het voelt logisch."

Geusebroek werd bekend als zanger van Silkstone. Later behaalde hij een grote hit in samenwerking met dj Wildstylez met Year of summer. Ook wist de artiest met zijn eigen nummer Take your time girl de hoogste notering in de Top 40 te behalen.

Avontuur

"Ik neem mensen mee op reis door mijn inmiddels achttienjarige muzikale avontuur", aldus Geusebroek. "Op een eerlijke manier, ik heb geen geheimen. Ik deel de hoogtepunten, maar ook tegenslagen in de muziek."

Zo stopte Geusebroek al zijn geld in zijn eerste album. "Af en toe hoorde ik in mijn hoofd de stem van mijn moeder en dacht: had ik maar iets met mijn leven gedaan."

Emoties

"Ik vertel over hoe ik drie jaar onder de grond in een studio zat om een liedje te schrijven, tot aan de totstandkoming van Year Of summer en Take your time girl, die waanzinnig mooie successen. Alle emoties komen aan bod. Zonder enig ego of barricade, heel transparant, vertel ik mijn verhaal.”

De titel van de tour had Geusebroek zelf al snel bedacht. "Dat is een liedje op mijn album Lines. Het gaat eigenlijk over klaarstaan voor je dierbaren, maar de titel kun je natuurlijk ook uitleggen als 'Hier ben ik', waar het stuk over gaat. Dan is die titel heel toepasselijk."