Het clubcircuit zit er weer warm bij deze week. Door heel Nederland zijn bijzondere artiesten te vinden, van de Amerikaanse Darwin Deez in Dordrecht tot Satellite Stories in Groningen.

Verder staat Marilyn Manson in het nieuwe 013, doet CHVRCHES Melkweg aan en zet Danko Jones meerdere podia op zijn kop. Verder deze week: Gary Clark Jr., Braids, Twenty One Pilots en Black Label Society.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

CHVRCHES
13 november, Melkweg, Amsterdam

Het nieuwe album Every Open Eye van deze Schotse elektropopband kwam afgelopen september uit en het werd meteen duidelijk: een show van CHVRCHES wil je niet missen. Dat hoeft gelukkig ook niet, want de Melkweg heeft CHVRCHES geboekt voor hun grote zaal.

Meer informatie concerten CVRCHES

Stories 
14 november, Simplon, Groningen 

Satellite Stories is een Finse popband die je wellicht doet denken aan bands als Vampire Weekend en The Wombats. In 2013 speelde de band al op het Europese showcasefestival Eurosonic, met veel succes tot gevolg. Sindsdien zijn ze een graag geziene gast in het Nederlandse clubcircuit.

Meer informatie concerten Satellite Stories  

Danko Jones

15 november, De Oosterpoort, Groningen 
20 november, Paard van Troje, Den Haag
22 november, Burgerweeshuis, Deventer

Een band die meer ziet in live optreden dan het verkopen van albums, dat maak je niet vaak mee. De naar de frontman vernoemde band Danko Jones is er zo één. En als dit de missie is, zal een live optreden je lang bijblijven. Deze week is de rockshow van Danko Jones in verschillende clubs in Nederland te zien. 

Meer informatie concerten Danko Jones

Braids

9 november, Rotown, Rotterdam 
11 november, EKKO, Utrecht
3 december, OT301, Amsterdam
Braids is een ‘Art Rock’ band uit Canada. Met een mix van folk, experimentele elektronica en beats weet de band een fijne sfeer neer te zetten. Rustig, chill en tegelijk dansbaar.

Meer informatie concerten Braids  

Gary Clark Jr.

10 november, Paradiso, Amsterdam
11 november, Paradiso, Amsterdam

De swingende bluesrock met een soulvol tintje van de Amerikaanse gitarist en zanger Gary Clark Jr. is als Lenny Kravitz, Prince en Stevie Ray Vaughan door elkaar. De zanger keert na North Sea Jazz deze zomer terug naar Nederland voor twee concerten in Paradiso. 

Meer informatie concerten Gary Clark Jr. 

Marilyn Manson

15 november, 013, Tilburg

De Amerikaanse shockrocker Marilyn Manson gaat tegen alles in wat ook maar een beetje conservatief is. Zelfs met zijn muziek bewandelt hij bizarre paden met een pakkende mix van metal, rock, glam en industrial. Deze week staat hij met een nieuw album in het nieuwe 013 in Tilburg. 

Meer informatie concerten Marilyn Manson

Darwin Deez
13 november, Bibelot, Dordrecht

Darwin Deez uit New York is een vrolijke gast met even vrolijke nummers. Ook zijn live performances zijn een en al verrassing: kijk bijvoorbeeld niet op als alle instrumenten aan de kant worden gezet voor een dansuitvoering. Deze week in Dordrecht, met een nieuw album.

Meer informatie concerten Darwin Deez  

Twenty One Pilots

13 november, TivoliVredenburg, Utrecht

Het Amerikaanse duo Twenty One Pilots heeft geen boodschap aan klassieke popsongstructuren. Josh en Tyler doen wat ze willen, ook tijdens live optredens waar dit alles goed tot zijn recht komt met de nodige verkleed-en klauterpartijen.

Meer informatie concerten Twenty One Pilots

Black Label Society

15 november, Doornroosje, Nijmegen

De Amerikaanse metalband Black Label Society staat deze week voor een exclusieve show in het Nijmeegse Doornroosje. De band, met legendarische frontman Zakk Wylde, bracht in 2014 nog een nieuw album uit.

Meer informatie concerten Black Label Society

Re:Opens met o.a. Lucas Hamming, Jungle By Night en My Baby 

13 november, 013, Tilburg 

Op 13 november gaan de deuren van het nieuwe 013 open en dit moet gevierd worden met een avond vol muziek. Artiesten als Jungle By Night, Lucas Hamming en My Baby staan vanavond op podium om het met een goed feest in te luiden.

Meer informatie concert Re:Opens 

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.