Noel Gallagher heeft uitgehaald naar collega-muzikanten. "Wie boeit het nou wat One Direction doet? Stelletje klootzakken, ze zitten waarschijnlijk allemaal in een afkickkliniek op hun dertigste."

Gallagher besprak een hoop collega's tijdens een interview met Esquire.

"En wie houdt zich nou bezig met Ellie Goulding? Hetzelfde geldt voor Adele." Zanger Alex Turner en de bandleden van Royal Blood zien er volgens hem wel goed uit, maar hij vindt ze niet erg 'rock 'n roll'. "Ik heb een kat die nog meer rock 'n roll is dan zij allemaal bij elkaar."

De Britse muzikant heeft wel bewondering voor Kanye West en Chris Martin. "Dat is een vriend van me. Hij kan me toch goed schrijven." Vrijdagochtend werd bekend dat Gallagher te horen zal zijn op het nieuwe Coldplay-album, A Head Full of Dreams.

The Guardian

Gallagher was ook kritisch over de Britse krant The Guardian. Muzikanten zouden volgens hem te veel nadenken over hoe ze indruk kunnen maken op de krant. "Iedereen wil ze altijd maar pleasen. Ik ken mensen die leven voor hun recensies," zegt hij. "En dat is de verkeerde houding."