Mr. Polska brengt vrijdag zijn nieuwe nummer Bazooka en de daarbijbehorende videoclip uit. De rapper vertelt dat hij met dit nummer 'heel graag iets anders' wilde laten horen.

"Ik wilde iets tofs maken zonder 'boundaries'. Dus zonder te bedenken of dit nummer het goed zou gaan doen in clubs of juist op de radio", legt Mr. Polska uit.

"Het is heel anders dan Niemand, mijn laatste hit met Ronnie Flex. Ik wilde mezelf graag op een andere manier creatief uiten."

Polska heeft het nummer niet alleen gemaakt, hij heeft de clip ook medegeregisseerd. "Atlynn Vrolijk had een opzet van een concept gemaakt, dat heb ik daarna creatief uitgewerkt", legt Polska uit.

Nieuwe manier

"Ik vond het echt heel leuk om te doen. Ook dit voelde als een nieuwe manier om mijzelf te uiten. Ik wil de dingen graag altijd perfect doen. En als iets dan toch moet gebeuren dan doe ik het liever zelf, ik word namelijk nog wel eens zenuwachtig als iemand anders het doet", zegt hij lachend.

Engels

De laatste plaat die Polska uitbracht, samen met Ronnie Flex, was nog in het Nederlands, maar met Bazooka gaat de artiest weer eens naar het Engels.

"Het is de derde of vierde Engelstalige plaat die ik uitbreng en dat bevalt me best goed", verklaart Polska. "Mijn Engels klinkt niet perfect ofzo, maar op die manier probeer ik juist op te vallen. Door er mijn eigen draai aan te geven."

Goede reacties

Op de eerder uitgebrachte Engelse tracks kreeg Dominik Włodzimierz Groot, zoals de artiest eigenlijk heet, goede reacties. "Mijn muziek werd toen ineens overal over de wereld afgespeeld. Dus ik wilde graag kijken of dat nog een keer kan."

Op de vraag of Polska een internationale carrière ambieert, antwoordt hij bescheiden. "Ik zal dat niet van de daken schreeuwen en ik zal ook niet over mijzelf zeggen dat ik de beste ben, maar ja: het lijkt mij natuurlijk wel leuk."

Plafond

"Ik heb intussen in Nederland ook al wel best veel gedaan en ik merk dat ik hier af en toe tegen een plafond aanloop", zegt Polska.

Of Bazooka zijn internationale doorbraak kan betekenen? "Het zou zomaar groot kunnen worden, ik weet het niet. Maar wat ik wel zie is dat mensen over de hele wereld op zoek zijn naar nieuwe dingen, dus wie weet. Ik denk vooral dat het nummer en de clip het viral goed gaan doen", zegt de rapper.