One Direction-zanger Liam Payne wil zich tijdens de pauze van de band gaan focussen op het schrijven van liedteksten voor andere artiesten en de zakelijke kant van de muziekindustrie.

Dat zegt Payne zondag in een interview tegen The Sun.

One Direction kondigde in augustus aan dat ze zich vanaf maart gaan focussen op hun solocarrières. Ze benadrukten wel dat dat niet het einde van de band betekende.

Liedjes schrijven

Payne praat voor het eerst gedetailleerd over zijn plannen vanaf maart. "Ik heb goed nagedacht over de periode dat we met onze band een pauze nemen. Ik ga me meer bezighouden met het publiceren van muziekteksten en het samenwerken met andere artiesten." 

"Ik ben heel enthousiast over het feit dat ik de muziekindustrie nu eens van de andere kant zie. Ik heb het idee dat ik een hoop kennis over het schrijven van liedjes heb opgebouwd, dus ik denk dat dit goed gaat uitpakken."

Samenwerken

De zanger zegt dat hij graag met Tomlinson wil blijven werken. "Hij gaat zich bezighouden met een eigen label, dus dat sluit goed aan bij wat ik wil. Hopelijk kunnen we samen een hoop fantastische artiesten helpen zich te ontwikkelen."

Eerder liet Tomlinson al weten graag met Payne te blijven werken, maar dat nog niets vaststond. "We gaan schrijven, daar ben ik zeker van", aldus Tomlinson.