One Direction heeft zaterdag een punt gezet achter de wereldtournee On The Road Again. Het optreden in Sheffield was het laatste concert in een reeks van tachtig shows verspreid over twintig landen.

Vanaf nu heeft de boyband alleen nog een paar losse optredens tijdens awardshows voordat Harry Styles, Liam Payne, Louis Tomlinson en Niall Horan in maart ieder hun eigen weg gaan.

Het viertal kondigde in augustus aan dat ze zich willen richten op solocarrières, hoewel ze blijven benadrukken dat dit niet het definitieve einde van One Direction betekent.

Terugblik

Op het podium in Sheffield vertelde Harry Styles tegen 13.500 bezoekers dat de band ''vijf jaar, vier maanden, twee weken en een paar dagen oud is". Volgens BBC was het verder een reguliere show zonder gastoptredens. De jongens werkten op geroutineerde wijze de playlist af met onder meer de hits Little Things, Best Song Ever en No Control.

Niall Horan blikte tussen de optredens door nog even terug: ''Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik herinner met nog hoe het vijf jaar geleden allemaal begon. Ons eerste optreden was in een kleine nachtclub in Schotland." De naam van Zayn Malik werd tijdens het optreden niet genoemd. Hij verliet One Direction in maart om een solocarrière na te jagen. 

Vijfde wereldtournee

On The Road Again was de vijfde wereldtournee van One Direction. Het vijfde album van de boyband verschijnt op 13 november. De nieuwe plaat heet Made In The A.M.