In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Deze week komen een paar grootheden naar Nederland! In Amsterdam zijn Foo Fighters en Editors te zien, terwijl troubadour Luka Bloom zijn weg maakt langs Groningen en Limburg. Verder deze week: T. Raumschmiere, BØRNS, Garbage, Causes en meer!

Editors - 4, 5 en 6 november, Heineken Music Hall, Amsterdam

Met een verrassingsoptreden eerder deze maand in Paard van Troje en een nieuw album staat deze band hoog op het verlanglijstje van iedere muziekliefhebber. Het verbaast ons dan ook niks dat het de aankomende dagen nog vechten wordt om kaartjes voor de shows in de HMH.

Meer informatie concerten Editors

Luka Bloom - 1 november, Stadsschouwburg, Groningen / 4 november, Parkstad Limburg Theaters, Heerlen / 5 november, People's Place, Amsterdam

Barry Moore is zijn naam, maar wij kennen hem als Luka Bloom. De Ierse singer-songwriter wordt dit jaar zestig en treedt daarmee toe tot de veteranen onder de troubadours. Met een nieuw album vol covers van o.a. Bob Dylan en zijn eigen werk zal Luka Bloom de avond zeker naar zijn eigen hand zetten.

Meer informatie concerten Luka Bloom

T.Raumschmiere - 6 november, Metropool, Hengelo / 18 december, Groene Engel, Oss

Marco Haas alias T.Raumschmiere is oprichter van het techno/house label Shitkatapult uit Berlijn waar alles kan en alles mag. Subtiel is een optreden van T.Raumschmiere dan ook zeker niet. Eerder hard, rauw en ook zeker vol funk waar je de hele nacht op kan dansen.

Meer informatie concerten  T.Raumschmiere

Garbage - 4 november, 013, Tilburg

In eerste instantie was Garbage een informele jamsessie. Nadat frontvrouw Shirley Manson erbij werd gehaald was de alternatieve rockband Garbage een feit. Dit jaar is het precies twintig jaar geleden dat het eerste album uit kwam en dat is natuurlijk reden genoeg voor een feestje!

Meer informatie concerten Garbage

BØRNS - 5 november, Q-Factory, Amsterdam

Singer-songwriter Garrett Borns gaat letterlijk over rozen. Zijn electropop stelt de liefde centraal met de bijzondere stem van de poptimist als grootste loofzang. De artiest strijkt deze week weer, na eerste introductie op Down The Rabbit Hole, neer in Nederland voor een optreden in de Amsterdamse Q-Factory.

Meer informatie concerten BØRNS

Foo Fighters - 5 november, Ziggo Dome, Amsterdam

Het bleek wel een heel uniek concert te worden voor Nederlandse Foo Fighters fans. De band moest afgelopen zomer o.a. Pinkpop afzeggen door het beroemde gebroken been van frontman Dave. Ook werd bekend dat de band het optreden volgend jaar niet zal inhalen, dus aankomende week wordt extra speciaal!

Meer informatie concerten Foo Fighters

The Wombats - 6 november, TivoliVredenburg, Utrecht / 7 november, De Oosterpoort, Groningen / 8 november, Paard van Troje, Den Haag / 9 november, Het Depot, Leuven / 12 november, Effenaar, Eindhoven

Terug van weggeweest: The Wombats! Na een stilte was er dit jaar een nieuw album en tournee met alleen maar vrolijkheid om te verspreiden! De aanstekelijke band uit Liverpool zal voor velen nog bekend staan om de hit 'Let's Dance To Joy Division' maar een hele show betekent een heel groot feest.

Meer informatie concerten The Wombats

Alabama Shakes - 7 november, Paradiso, Amsterdam / 8 november, De Oosterpoort, Groningen / 16 november, 013, Tilburg

Al sinds de middelbare school spelen ze samen en staan dan ook als een huis. Alabama Shakes is een Amerikaanse rockband met de ijzersterkte strot van frontvrouw en zangeres Brittany Howard als kenmerk. Dit jaar stonden ze al op North Sea Jazz en Rock Werchter, deze week in verschillende clubs in Nederland.

Meer informatie concerten Alabama Shakes

Causes - 4 november, Cacaofabriek, Helmond / 5 november, 013, Tilburg / 6 november, Neushoorn, Leeuwarden / 7 november, Luxor Live, Arnhem

Ze hadden ongeveer een halve minuut nodig om Causes' debuutsingle Teach Me How To Dance te schrijven. De mannen draaien overuren, en met resultaat. Een fris, aanstekelijk geluid met een rafelrandje. Deze week zijn ze weer in het Nederlandse clubcircuit te vinden! De band heeft al aangekondigd volgende zomer op Pinkpop te staan, pak ze nu dus mee nu ze nog klein zijn.

Meer informatie concerten Causes

Joanna Newsom - 7 november, TivoliVredenburg, Utrecht

Zangeres Joanna Newsom staat deze week voor het eerst in vijf jaar weer in Nederland. De virtuoze harpiste, pianiste en zangeres gaat haar eigen weg en bracht zo in 2010 een meestelijke driedubbel-cd uit. Op 23 oktober kwam haar vierde album Divers uit, deze week dus in TivoliVredenburg!

Meer informatie concerten Joanna Newsom

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.