Elle Bandita gaat verder onder eigen naam Ryanne van Dorst

Zangeres Elle Bandita gaat verder onder haar eigen naam, Ryanne van Dorst, als lid van de band Dool. "Elle Bandita was natuurlijk een soloproject, het betekent 'zij, de band'. En ik vind dat voor mijn band nu al een aantal jaar niet meer echt van toepassing."

Dat zegt de zangeres vrijdag tegen NRC

"Inmiddels zit er zoveel meer van ieders persoonlijkheid in de muziek, dat ik het gewoon niet rechtvaardig zou vinden om daar zelf alle credits voor op te eisen", legt Van Dorst (31) uit.

Ze geeft toe dat ze er nog wel een beetje balans in moet vinden, omdat er veel publiciteit is nu ze meedoet aan Expeditie Robinson. "Als ook maar twee procent van die mensen oprecht geïnteresseerd is in mijn muziek, dan komen ze ook wel naar Dool. Die mensen wil ik overhouden."

'Breindood'

"Ik hoef echt niet die mensen die gewoon breindood naar de televisie zitten te kijken en denken; goh, wat een leuk heerlijk puur oprecht mens is dat", aldus Van Dorst. "Terwijl ik de afgelopen dertig jaar op straat ben ondergespuugd, simpelweg omdat mijn uiterlijk of seksuele voorkeur mensen niet beviel."

Lees meer over:
Tip de redactie