Phil Collins denkt weer aan optreden

Phil Collins denkt er weer aan om nieuwe muziek op te nemen en misschien zelfs om op tournee te gaan. 

Dat vertelt de zanger woensdag aan Rolling Stone.

''Ik ben niet meer met pensioen", vertelt hij aan het blad. ''Mijn kinderen zijn nu tien en veertien jaar oud en ze willen zien wat hun vader eigenlijk voor werk heeft", vervolgt de wereldberoemde artiest.

''Ze hadden nog een luier aan toen ik mijn laatste tournee deed. Ze vinden mijn muziek te gek, dus ik zou het leuk vinden om ze mee te nemen zodat ze ervan kunnen genieten."

Kinderen

Het blad schrijft dat de kinderen van Collins (64) mede aanleiding waren om het rustiger aan te doen. Maar in 2008 vroeg zijn inmiddels ex-vrouw een scheiding aan en verhuisde ze samen met de kinderen.

''Ik bleef achter met heel veel vrije tijd. Daarna volgde een moeilijke en zware periode", aldus Collins, die ook zegt dat hij destijds veel dronk. ''Ik spendeerde mijn tijd vooral met televisie kijken en drinken. Ik ging er bijna aan onderdoor. Maar inmiddels heb ik al drie jaar geen druppel gedronken."

Muziekstudio

Collins, herstellende van een rugoperatie, vertelt het blad dat hij nu weer met muziek bezig is. Zo is hij van plan om een muziekstudio in zijn huis in Miami te bouwen.

Over een maand wil hij beginnen met het opnemen van nieuwe muziek. Hij zegt niet te weten of hij voor het nieuwe album op tournee wil of daarna. Dat wil hij laten afhangen van de reacties op zijn besluit weer de studio in te duiken.

Niet lang onderweg

Hoe zijn tour er precies uit moet gaan zien, is nog niet bekend. ''Ik denk niet dat ik heel lang onderweg wil zijn. Maar ik zou wel graag in stadions in Australië en het Verre Oosten willen spelen", zegt Phil. ''Maar er is ook een kant in mij die graag alleen in kleine theaters wil staan, we zullen het zien."

In de afgelopen jaren stond Collins nog wel eens op het podium voor onder meer een Genesis-reünie. Of een nieuwe reünie er ook aan zit te komen, weet Collins nog niet. ''Laten we eerst beginnen met deze solo. Ik hou van die gasten, maar ik zou nu graag eerst even dit doen."

Lees meer over:
Tip de redactie