Adele begon met werken aan eerste album door Amy Winehouse

Adele denkt dat ze veel te danken heeft aan Amy Winehouse. De zangeressen kenden elkaar niet echt, maar zonder Winehouses album Frank was Adele naar eigen zeggen nooit begonnen aan haar eerste album.

Dat zegt ze in een interview met I-D.

"Als Amy Frank niet had gemaakt, zou ik nooit de gitaar hebben opgepakt. Ik zou DaydreamerHometown en Someone Like You nooit geschreven hebben", aldus Adele over het album van Winehouse, dat in 2008 uitkwam.

Britse media schrijven regelmatig dat de twee zangeressen elkaar goed kenden, maar daar klopt volgens Adele niks van. "We waren geen vrienden, of iets in die richting. Ik ging naar een school waar zij ook een tijdje heenging. Maar als ik Frank niet had gehoord zou alles me niet zijn overkomen. Ik adoreerde haar."

"Ik houd van Amy, altijd al gedaan en zal het altijd blijven doen. Weet je wat me echt verdrietig maakt? Dat ik haar nooit meer op een nieuwe manier zal horen."

​Bekijk de video bij Adele's Hello:

Hello

De zangeres vertelt in het interview ook over haar nieuwe hit Hello. Hoewel verschillende media al schreven dat het nummer over dezelfde man gaat als haar hit Someone Like You spreekt Adele dat tegen.

"Oh god nee. Dat is helemaal klaar, gelukkig, al jaren. Het gaat over niemand specifiek. Het gaat over vrienden, ex-vriendjes, over mezelf, mijn familie. En het gaat ook over mijn fans. Ik heb het gevoel dat iedereen denkt dat ik heel ver weg ben, terwijl dat helemaal niet zo is. Ik maak me wel eens zorgen, dat mensen zeggen dat ik ben veranderd. Volgens mij niet. Ik heb in elk geval niet het gevoel dat ik ben veranderd."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie