Michael Jackson best verdienende dode ster

Michael Jackson is volgens Forbes wederom de best verdienende dode beroemdheid. Sinds zijn dood in 2009 zou hij 1,1 miljard dollar (zo'n miljard euro) bruto hebben verdiend.

Met 115 miljoen dollar (104 miljoen euro) staat Jackson weer bovenaan de lijst die het zakenblad jaarlijks rond Halloween publiceert.

De verdiensten van de muzikant zijn niet alleen hoger dan die van andere dode sterren, ook verdient hij meer dan springlevende popsterren. Veel van de verdiensten komen uit de nog steeds lopende Cirque du Soleil-shows en royalties van zijn altijd nog populaire repertoire. Het geld is overigens hard nodig: Jackson liet een schuld na van honderden miljoenen dollars.

Elvis Presley staat tweede op de lijst. Zijn nalatenschap, waaronder het in themapark omgetoverd landgoed Graceland, leverde 55 miljoen dollar (bijna 50 miljoen euro) op. Snoopy-tekenaar Charles Schultz staat op de derde plek met 40 miljoen dollar (36 miljoen euro).

Bob Marley

Bob Marley volgt met 21 miljoen dollar (19 miljoen euro). De reden dat de reggaelegende nog zoveel geld ophaalt komt vooral door de verkopen van limonadebedrijf Marley's Mellow Mood. Ook Albert Einstein staat in de lijst. De natuurkundige bezet de achtste plek met 11 miljoen dollar (bijna 10 miljoen euro) onder andere door de verkoop van posters en kleding met zijn naam.

Lees meer over:
Tip de redactie