Nielson wil Nederlandstalige muziek 'weer cool maken'

Nielson staat in maart met zijn eigen evenement in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De zanger wil met het evenement en zijn muziek "Nederlandstalige muziek weer cool maken".

In een interview met NU.nl vertelt de zanger dat hij denkt dat Nederlandstalige muziek nu niet de eer krijgt die het verdient.

"Mijn missie is om Nederlandstalige muziek weer cool te maken. We hebben misschien niet de mooiste taal van de wereld, maar er zitten wel hele mooie elementen in. Dat wil ik laten horen", aldus Nielson, die zegt regelmatig een paar dagen bezig te kunnen zijn met één nummer, omdat hij de mooiste woorden in zijn liedjes wil gebruiken.

De zanger wil doorgaan met het Nederlandstalige genre en is niet van plan over te stappen naar de Engelstalige markt. "Die ambitie heb ik gewoon niet. Ik wil wel Engelse termen in mijn nummers blijven verwerken, ik denk dat dat ook hoort bij onze tijd. Dus ik zal babe of beauty niet uit de weg gaan."

'Vernielsonnen'

Voor zijn evenement Weet je wat het is, dat op 12 maart 2016 in de HMH wordt gehouden, schakelt de zanger ook tussen Engels en Nederlands. Hij gaat bekende Engelse hits 'vernielsonnen': vertalen naar het Nederlands. Dat deed hij in het verleden al eens met The Man Who Can't Be Moved (De man die niet kan gaan) van The Script en Dangerous (Vrije Val) van David Guetta.

"Ik ben daar jaren geleden eens mee begonnen bij Giel Beelen in zijn radioshow en merkte toen hoe enthousiast mensen werden. Blijkbaar is dat iets waar ik best wel goed in ben. Voor de show in maart wil ik het daarom ook gaan doen, met inspraak van mijn fans. Zij kunnen via de website van Weet je wat het is aangeven welk nummer zij vinden dat ik nog echt eens moet doen."

Fans

Die invloed van zijn fans vindt de 25-jarige zanger belangrijk voor "zijn avond" die "eigenlijk ook heel erg van hen is". "Zonder de mensen die mij constant steunen en volgen zou ik niet zijn waar ik nu ben. Ik heb zoveel aan ze te danken. Dan kan ik ze op z'n minst betrekken bij mijn feestje."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie