Dit was het Entertainmentnieuws van maandag

Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Jan Smit op zoek naar kerstliedingrediënten in nieuw programma 

Jan Smit is vanaf 11 november bij de AVROTROS te zien in zijn eigen kerstprogramma. De Volendammer reist voor O Denneboom af naar Zweden, waar hij op zoek gaat naar de ultieme kersthit. Dat meldt de omroep maandag.

Smit wordt tijdens zijn zoektocht vergezeld door 3JS, Jeroen van de Boom en Dave en Arjan van The Kik.

Lees het hele artikel

Heel Holland Bakt-winnares Sarena Solari twijfelde over deelname 

Sarena Solari heeft zondagavond het derde seizoen Heel Holland Bakt gewonnen, maar het scheelde niet veel of ze had helemaal niet meegedaan. "Om nou op televisie te komen. Daar had ik wel wat moeite mee."

"Kijk, bakken vind ik leuk en het programma vind ik geweldig. Bij het tweede seizoen betrapte ik mezelf erop dat ik met de kandidaten meedacht. Ik voelde toen al: hé, dat kan ik ook best", aldus Solari.

Lees het hele artikel

Politie New York wil boycot Tarantino-films 

De politie in New York heeft opgeroepen tot een boycot van de films van regisseur Quentin Tarantino. 

Voorzitter van de vakbond PBA Patrick Lynch deed deze oproep zondag in reactie op Tarantino's toespraak tijdens een demonstratie tegen politiegeweld op zaterdag.

Lees het hele artikel

Theatervoorstelling 'Anne' stopt in januari 2016 

Ruim anderhalf jaar na de première stopt de theatervoorstelling Anne in Theater Amsterdam. De laatste voorstelling vindt plaats op 31 januari 2016. Producent Kees Abrahams kijkt met een trots gevoel terug.

"We hadden gehoopt dat het minstens een jaar kon draaien, dat is gelukt. We zijn anderhalf jaar verder en spelen nog tot januari. Daar zijn we trots op", zegt Abrahams tegen NU.nl.

Lees het hele artikel

Jessie J in februari in Nederland 

De Britse zangeres Jessie J geeft op 16 februari een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall. 

Het mocht even duren voordat Jessie J naar Nederland kwam. De zangeres brak in 2011 door met de wereldwijde hit Price Tag. Toch trad de Britse pas dit jaar voor het eerst op in Nederland. Afgelopen juni stond ze op het podium in Paradiso.

Lees het hele artikel

Nederlandse films krijgen bredere toegang tot Chinees publiek 

Nederland en China gaan samen meer films maken. De betrokken bewindslieden van beide landen hebben maandag een 'coproductieverdrag' getekend. 

Dat gebeurde tijdens het staatsbezoek van het Nederlandse koningspaar aan China. Voor Nederland tekende minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken).

Lees het hele artikel

Zangeres Atomic Kitten en Five-zanger gaan trouwen 

Atomic Kitten-zangeres Natasha Hamilton is verloofd. Five-zanger Ritchie Neville is tijdens een vakantie in Rome op zijn knieën gegaan. 

"We moesten allebei snotteren toen ik ‘ja’ zei”, doet Hamilton uit de doeken. "Hij had geen mooiere ring kunnen kiezen." Neville was nerveus voor het aanzoek. "Ik stond te trillen op m’n benen."

Lees het hele artikel

Tijdschrift Linda lanceert videokanaal gedreven door frustratie

Tijdschrift Linda heeft maandag een eigen videoplatform gelanceerd. Linda.tv moet als betaald online kanaal de frustratie van veel Linda-lezers over het internet wegnemen. "Het internet is groot, onoverzichtelijk en tijdrovend."

"Veel dingen worden bij Linda geboren uit 'customer frustration'", zegt hoofdredacteur Jildou van der Bijl in het persbericht.

Lees het hele artikel

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie