Dimitri Vegas & Like Mike hebben maling aan kritiek nummer 1-positie

Het Belgisch dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike werd fel bekritiseerd toen ze vorige week bovenaan de invloedrijke DJ Mag Top 100 eindigden. Ze begrijpen de ophef niet.

Kort na de aankondiging dat de Belgische broers de dj-lijst aanvoeren, berichtten diverse media dat de dj’s hun positie zouden hebben opgekocht en op oneerlijke wijze stemmen zou hebben geronseld. Voormalig nummer 1-dj Hardwell haalde op Twitter zelfs hard uit naar de twee.

"Volgens mij heeft iedereen campagne gevoerd, net zoals wij, of misschien nog wel meer", stelt Vegas tijdens de MTV EMA in Milaan. "We hebben ons aan de regels gehouden en DJ Mag was overal van op de hoogte. Ik zie niet wat het probleem is.”

Promotieteams van Dimitri Vegas & Like Mike zouden middelbare scholen en dancefestival Tommorowland zijn afgegaan om stemmen te werven voor de dj’s. De DJ Mag Top 100 wordt aan de hand van publieksstemmen samengesteld. Een hoge notering staat gelijk aan veel boekingen en hoge gages.

De broers werken momenteel hard aan een album, laat Vegas weten. Hij wil nog niks kwijt over eventuele samenwerkingen. "We hebben tachtig ideeën voor nummers liggen, dus we willen nog niks uitsluiten. Maar er komen een paar vette tracks op te staan."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie