In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Deze week reizen we door heel Nederland om unieke concerten te beleven! Van het Belgische Balthazar in de Muziekgieterij Maastricht tot The Bohicas in Simplon te Groningen; voor goede muziek reizen we graag een blokje om. Verder deze week onder andere: The Tallest Man on Earth, Son Lux, Curtis Harding en Vessels.

The Tallest Man on Earth - 26 oktober, TivoliVredenburg, Utrecht

Eigenlijk is hij niet zo groot, die Zweedse Kristian Mattson. Live is de singer-songwriter echter groots door zijn rauwe Bob Dylan-achtige stem en fijn akoestisch gitaargeluid. Aankomende week te bewonderen in Utrecht.

Meer informatie concerten The Tallest Man on Earth

Balthazar - 30 oktober, 013, Tilburg / 1 november, Muziekgieterij, Maastricht / 3 november, Annabel, Rotterdam / 4 november, Doornroosje, Nijmegen

Voor één van de spannendste indiebands van dit moment hoef je niet ver te zoeken. Het Belgische Balthazar werkt al zo’n 10 jaar minutieus aan een perfect uitgebalanceerde sound. Dat werpt zijn vruchten af. De band speelde afgelopen zomer op zowel Best Kept Secret, Rock Werchter als Lowlands. Niet meer dan logisch dat je voor een encore in een poppodium gaat.

Meer informatie concerten Balthazar

Son Lux - 25 oktober, BIRD, Rotterdam / 26 oktober, Bitterzoet, Amsterdam

Son Lux is de artiestennaam van componist, producer en multi-instrumentalist Ryan Lott. Deze week staat hij in Amsterdam en Rotterdam live op het podium met elektronische pop maar deze alleskunner schrijft ook filmmuziek en werkte samen met o.a. Sufjan Stevens en Richard Parry.

Meer informatie concerten Son Lux

The Bohicas - 26 oktober, Merleyn, Nijmegen / 27 oktober, Paradiso, Amsterdam / 28 oktober, Simplon, Groningen

Deze Britse band zit muzikaal ergens tussen labelgenoten Franz Ferdinand en Arctic Monkeys in. Een beetje rock ’n roll, verrassende wendingen en catchy refreintjes. The Bohicas hebben het allemaal.

Meer informatie concerten The Bohicas

Curtis Harding - 29 oktober, TivoliVredenburg, Utrecht

Hij groeide op als gospelzanger, kwam terecht in de hiphopscene en ging van achtergrondzanger bij OutKast naar zijn eigen sound. Curtis Harding is een soulman voor de nieuwe generatie, met oude helden als Jimi Hendrix en Jimmy Ruffin als inspiratie.

Meer informatie concerten Curtis Harding

Circa Waves - 28 oktober, Doornroosje, Nijmegen / 29 oktober, Effenaar, Eindhoven / 30 oktober, London Calling, Amsterdam / 31 oktober, Vera, Groningen

Circa Waves is een Britse band uit Liverpool en gaat al heel lekker in Nederland. Dit jaar stonden ze op Welcome To The Village, Festival deBeschaving en Best Kept Secret. De garagerock van deze jongens dreunt deze week weer door Nederland. Alleen jammer dat het ‘T-shirt Weather’ een beetje over is.

Meer informatie concerten Circa Waves

Vessels - 27 oktober, Rotown, Rotterdam

De band Vessels maakte de transformatie van post- en mathrock naar dance en elektronica op succesvolle wijze. De instrumentale band uit Leeds houdt echter een ding in stand; ze krijgen altijd het publiek in beweging.

Meer informatie concerten Vessels

Steve Earle and the Dukes - 29 oktober, Melkweg, Amsterdam

Steve Earle wordt beschouwd als een van de voorlopers van de hedendaagse americana en begon zijn muzikale carriere dan ook al in 1982. Een classic in de muziekwereld en dan ook niet te missen deze week, in de Melkweg.

Meer informatie concerten Steve Earle and the Dukes

Holy Holy - 29 oktober, EKKO, Utrecht / 30 oktober, London Calling, Paradiso

Op 30 oktober staat Holy Holy voor de tweede keer dit jaar op London Calling en een dag eerder is de Australische band ook te zien in het Utrechtse EKKO. Holy Holy bestaat uit een duo van warme, gloeiende indierock voor liefhebbers van Great Lake Swimmers, Midlake en The War on Drugs. Erg de moeite waard.

Meer informatie concerten Holy Holy

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.