Het nieuwste album van De Jeugd Van Tegenwoordig, Manon, is een ode aan de vrouw. Volgens Pepijn Lanen, ook wel bekend als Faberyayo, zijn de vier leden van De Jeugd enorme romantici. 

Dat vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

"Dit album hebben we in het Art Hotel in Brussel geschreven. Daar hebben we een maand gezeten. Met heerlijke blauwe kazen en goede wijnen op tafel", zegt Lanen.

"Daar kwam de inspiratie voor dit album vanzelf. We hadden het thema vooraf niet bedacht. Het gebeurde gewoon", vervolgt hij. "We zingen over verliefdheid, het troost zoeken bij een vrouw, maar ook over de spannende seksuele dingen die bij een relatie komen kijken. We zijn heel tevreden. Het is echt een toffe plaat geworden."

Vader

En nu is Lanen ook nog eens vader geworden van zoon Blake Bu. Sindsdien bekijkt hij het leven positief. "Ik maak me niet zo snel meer druk. In een verhitte discussie doe ik al snel een stapje terug. Blake is zo’n verrijking van mijn leven", vertelt de 33-jarige muzikant. 

"Het allermooist vind ik het moment dat hij wakker wordt. Ik zie hem dan even kijken van: waar ben ik? Dan ziet hij mijn gezicht en verschijnt er een grote lach. Zijn ogen zeggen dan: ’Hé, ben je er weer!’. Die herkenning op dat blije gezichtje vind ik prachtig."

Drank en drugs

Voor 'Faberyayo' zit een leven vol met drank en drugs er niet meer in. "Ik wil geen drankmongool zijn, die met een alcoholkegel boven z’n baby hangt en dan misplaatste emoties over het ventje uitstort. Ik moet er niet aan denken."

Hetzelfde geldt voor Lanen met drugs. "Na een pilletje loop je dagen met een kater, maar de luiers gaan door. Blake is mijn nieuwe drug. Hij geeft me de beste roes die er bestaat."