Adele presenteert binnenkort haar nieuwe album 25. De Britse zangeres wil de plaat gebruiken om heel wat dingen goed te maken, vooral hoe ze met zichzelf is omgegaan.

Dat maakt de 27-jarige in een verklaring op Facebook bekend.

"Toen ik zeven jaar oud was, wilde ik acht worden. Toen ik acht was, wilde ik twaalf worden. Toen ik twaalf werd kon ik niet wachten tot ik achttien zou zijn. Daarna wilde ik niet meer ouder worden. Ik heb het gevoel dat ik mijn hele leven vooral met wensen heb doorgebracht. 

Altijd maar wensen ouder of ergens anders te zijn, wensen dat ik het allemaal zou onthouden en weer kon vergeten. Wensen dat ik geen dingen kapot zou maken uit angst. Wensen dat ik mijn grootmoeder beter had leren kennen en dat ik mezelf iets minder goed zou kennen. Want dat betekent dat je altijd weet hoe de dingen zullen aflopen."

Etiket

"Mijn laatste album was een een uitmaak-album en als ik het nieuwe album een etiket zou moeten geven dan wordt dit een goedmaak-album. Ik ga het goedmaken, voor alles wat ik wel en niet heb gedaan. Voor de verloren tijd. Voor mezelf.  (...) 25 gaat over het kennismaken met mezelf, zonder dat te beseffen."

Het laatste album van Adele, 21, verscheen in 2011.