Gwen Stefani heeft een jaar geleden een album afgerond, maar nooit uitgebracht. De zangeres besloot de nummers niet aan het publiek te laten horen, omdat het "niet goed voelde."

Dat vertelt ze dinsdag in een interview met Entertainment Weekly.

"Ik voelde me niet vervuld. Ik heb dat album gemaakt terwijl ik net bevallen was en weer begon als jurylid bij The Voice en het gevoel had dat ik weer iets met muziek moest dopen. Maar er was eigenlijk geen tijd, dus ik heb geprobeerd een album te maken zonder er helemaal betrokken bij te zijn", aldus Stefani.

Uiteindelijk voelden de geproduceerde nummers niet goed geoeg voor de zangeres. "Veel mensen werken op zo'n manier: meewerken aan hun eigen album. Maar het werkte niet voor mij."

Scheiding

Sindsdien heeft Stefani hard gewerkt aan nieuwe nummers en liet in het derde weekend van oktober een gevoelige ballad horen. In Used To Love You zingt ze over een verbroken relatie, gebaseerd op eigen ervaringen. De zangeres en Gavin Rossdale maakten dit jaar bekend te gaan scheiden.

"Ik moest doormaken wat ik heb meegemaakt om dit album te kunnen maken. De nummers zijn daarom ook op een heel natuurlijke manier ontstaan."