Andrea Bocelli treedt zondag op tijdens de uitreiking van de MTV EMA Awards in Milaan. 

Dat maakte de zender dinsdag bekend. De wereldberoemde tenor zingt solo en doet een duet met singer-songwriter Tori Kelly.

De Italiaan is met meer dan 85 miljoen verkochte albums de meest succesvolle klassieke artiest ooit. Zijn nieuwe album, Cinema, verschijnt vrijdag. "Ik vind het fantastisch om op te treden op een plek die ongewoon is voor mij en het enthousiasme en de energie te delen met zo veel jonge mensen van over de hele wereld", aldus Bocelli.

"Samen met de mooie en talentvolle nieuwe superster Tori Kelly ben ik een optreden aan het voorbereiden buiten mijn normale repertoire en dat gaat voor een verrassing zorgen."

De jonge Amerikaanse zangeres zegt zich op haar beurt 'enorm vereerd' te voelen dat ze 'met zo'n legende' mag zingen.

Nederlandse acts

De Britse zanger Ed Sheeran presenteert het evenement samen met zijn Australische collega Ruby Rose. Onder anderen Pharrell Williams, Ellie Goulding en Jason Derulo treden op.

Nederlanders Martin Garrix en Afrojack staan ook op het programma. Vorige week werd bekend dat Kensington voor het derde jaar op rij is uitgeroepen tot Best Dutch Act. De Nederlandse band maakt nu kans op de award in de categorie Best Worldwide Act: Europe.

De show vanuit het Mediolanum Forum is zondag vanaf 21.00 uur live te zien op MTV.