Pieter Perquin (Perquisite, hier op de foto met Pete Philly), Arriën Molema (Room Eleven) en Marcin Felis (Moke) hebben een beroepsvereniging opgericht. 

De muzikanten willen hiermee samen met een flink aantal collega's hun achterban verenigen. Dat doen zij onder de naam BAM! (Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten).

Molema en Perquin traden twee jaar geleden als onafhankelijke leden toe tot het bestuur van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. Felis werd tot lid van de ledenraad gekozen. Nu vindt het drietal het tijd voor meer actie. Molema, Perquin en Felis vormen samen met Tjeerd Bomhof (Voicst / Dazzled Kid), Torre Florim (De Staat), Aafke Romeijn, Casper Starreveld (Kensington) en Ed Struijlaart het bestuur.

BAM! gaat zich binnen en buiten Buma/Stemra inzetten voor muzikanten die hun eigen werk uitvoeren. Zo wil de vereniging onder meer 'een zo eerlijk mogelijke verdeling van inkomsten uit muziekauteursrecht realiseren, met een focus op het online domein' en samenwerken met (inter)nationale belangen- en auteursverenigingen om een sterkere onderhandelingspositie te creëren tegenover grote online partijen als Google, Apple en Spotify.

Het achtkoppige bestuur staat het eerste jaar aan het roer. Daarna wordt het bestuur 'uit en door' de leden gekozen. Onder de huidige leden zijn artiesten als Blaudzun, Di-rect, Laura Jansen, Dotan en Chef'Special.