De Britse zangeres Ellie Goulding gaat in op de geruchten dat ze zou hebben geplaybackt tijdens een belangrijk optreden voor een Australische football-wedstrijd. De zangeres zegt dat ze zelf zong.

Het incident vond vrijdagavond plaats tijdens de zogeheten AFL Grand Final pre-show. Daar treden elk jaar bekende artiesten op.

Ellies optreden maakte veel los bij kijkers en mensen op internet. De zangeres stond stil op het podium en leek ergens op te wachten met de microfoon in haar armen, terwijl de muziek al begon te lopen en haar stem via de luidsprekers te horen was.

Verklaring

In een verklaring laat Goulding volgens verschillende media waaronder NME nu weten dat ze niet playbackte. Wat er te horen was, was achtergrondmuziek en -zang. Elie zong live mee, aldus de verklaring. Dat zou heel normaal zijn bij grote evenementen.

De muziek van twee nummers zou tegelijkertijd zijn ingestart, wat het ongemakkelijke moment verklaarde. Via Twitter laat de zangeres weten zich altijd voor de volle 100 procent te geven bij optredens.

Video: Het optreden van Ellie Goulding tijdens de AFL Grand Final pre-show