Dj Marco V en zijn zoon dj Thomas Newson hebben hun krachten weer gebundeld. Vrijdag komt hun nieuwe gezamenlijke single uit: Together. Een track die de mannen opnamen met de Amerikaanse groep Rumors.

Vader Marco Verkuijlen legt uit dat hij en zijn zoon Tommy plannen hadden om samen een nummer op te nemen. "We wilden dit keer heel graag een plaat met zang maken. Via via kwamen we bij Rumors uit. Zij hadden snel een idee en dat vonden wij gelijk te gek. Daar hebben we vervolgens een nummer bij gemaakt."

De twee brachten vorig jaar ook al eens een clubplaat uit. De mannen hopen natuurlijk dat de plaat ook nu aanslaat. "Het zou natuurlijk leuk zijn als het een hit wordt en het op de radio wordt gedraaid", aldus Tommy Verkuijlen. Zijn vader vult aan: "Ik zou het nog leuker vinden als we bijvoorbeeld in een club in Engeland staan te draaien en als het publiek de tekst meezingt. Dat zou wel echt een kippenvelmoment zijn."

Internationale tour

Vader en zoon duiken niet alleen zo nu en dan samen de studio in. De twee staan ook regelmatig met elkaar op het podium. Afgelopen zomer maakten ze zelfs een internationale tour en de plannen voor een gezamenlijke trip naar Azië dit jaar nog liggen er ook al. Marco V, die al jaren als dj de wereld over reist, geniet van het samenwerken met zijn zoon. "Het gaat allemaal heel natuurlijk. Het voelt goed en makkelijk en dat heb ik nog niet eerder met iemand gehad."

Zoon Verkuijlen staat er precies hetzelfde in. "Toen we ermee begonnen, kregen we veel reacties van mensen dat het zo goed klinkt samen. We zijn kennelijk een goede combinatie", lacht hij, die ook vaak alleen op het podium staat. "We treden ook regelmatig apart op", vertelt hij. "Alleen doet hij het ook echt goed, maar nu voelden we dat het moment er is om samen aan de slag te gaan", aldus vader Verkuijlen.

Trots

Marco V bekent dat hij aanvankelijk wel even moest slikken toen bleek dat zijn zoon het dj-vak ook zag zitten. "In het begin was ik er echt niet zo happy mee. Het is soms hard en je wordt snel op dingen afgerekend", legt de dj uit. "Maar toen een goede vriend mij later herinnerde aan alle mooie dingen die ik heb beleefd door de muziek heb ik mij bedacht. Zo is het en dat gun ik mijn zoon ook."

Wat voor gevoel Verkuijlen heeft als hij zijn zoon op het podium ziet staan? "Dan ben ik echt wel trots. Ik weet hoe gaaf het is om daar te staan en al die mensen uit hun dak te zien gaan." Zijn zoon is behoorlijk ambitieus, hij is vastbesloten om zijn vader achterna te gaan. "Dat is wel echt mijn doel. Dat zou ontzettend gaaf zijn."