Ja Rule keert binnenkort terug met nieuwe muziek en gaat daarvoor opnieuw de samenwerking aan met Ashanti. Het duo scoorde wereldwijde hits begin 2000 en werkt nu in de studio aan nieuw materiaal.

In een interview met Billboard vertelt de rapper dat er niet alleen wordt gewerkt aan nieuwe muziek, maar ook aan een film.

"Ik merkte, toen ik een tijdje weg was uit de muziekwereld, dat ik gek werd als ik niet aan nieuw materiaal werkte. Het werkt als therapie voor mij. Dus zelfs als ik nooit meer met een nieuwe plaat kom, moet ik alsnog nieuwe muziek maken om mezelf normaal te houden. Maar er komt een dubbelalbum", aldus Rule.

Begin 2000 scoorde Rule met Ashanti hits met nummers als Always on TimeHappy en Mesmerize

Bekijk de clip bij Mesmerize:

'Hij is oud'

De rapper denkt dat fans terug zullen denken aan oude tijden, maar dat ze ook een verschil zullen merken met vroeger. "Ik werk gewoon al heel lang in de muziekwereld. Ik kan niet meer zo enthousiast zijn als iemand die net begint. Mijn muziek is ook niet nieuw meer voor mensen. Mensen zullen naar mij kijken en denken: 'hij is oud'."

De film waar het duo aan werkt zal een combinatie zijn van Barbra Streisands A Star is Born en Oliver Stone's Natural Born Killers, zo zegt de rapper. "Het heeft een musical-gevoel, maar wel met een rauw randje. Het wordt leuk en sexy."