David Bowie heeft de titelsong geschreven voor een zesdelige misdaadserie die geregisseerd is door Johan Renck. 

De serie, die The Last Panthers heet, beleeft volgende maand de wereldpremière op de televisiebeurs Mipcom in Cannes.

De misdaadserie werd gemaakt in opdracht van het pan-Europese televisiekanaal Sky Atlantic en het Franse Canal+. Het is voor het eerst in twintig jaar dat David Bowie weer muziek speciaal voor een film of televisieserie heeft geschreven.

"Ik was op zoek naar een van de iconen uit mijn jeugd om de titelmuziek te schrijven", zegt Johan Renck. "Maar het was alsof ik God zelf geschonken kreeg. Zijn eerste reactie was onmiddellijk heel nauwkeurig, betrokken en nieuwsgierig. Het stuk muziek waarmee hij kwam belichaamde ieder aspect van de karakters en van de serie als geheel - donker, piekerend, mooi en sentimenteel in de best mogelijke betekenis van dat woord. Hij inspireerde en intrigeerde mij en uiteindelijk was ik overweldigd door zijn vrijgevigheid."

Najaar

De serie, waarin belangrijke rollen gespeeld worden door Samantha Morton, John Hurt, Tahar Rahim en Goran Bogdan, is dit najaar in eerste instantie te zien in Frankrijk, Engeland, Ierland, Duitsland en Oostenrijk.

David Bowie kwam na tien jaar stilte in 2013 terug aan het muzikale front met zijn album The Next Day. In december opent in het Groninger Museum de grote tentoonstelling over David Bowie, die de afgelopen jaren al op diverse plaatsen in de wereld te zien is geweest.