De cover die Kurt Cobain maakte van het Beatles-liedje And I Love Her wordt op vinyl uitgebracht. Het nummer van de overleden frontman van Nirvana was voor het eerst te horen in de documentaire Montage of Heck.

De documentaire vertelt over het grillige leven van Cobain. Vanaf zijn begindagen in het Amerikaanse Aberdeen tot zijn immense succes met de grungeband Nirvana en zijn uiteindelijke zelfmoord in 1994. In de docu zijn nog nooit uitgebrachte nummers te horen van de zanger, zoals de Beatles-cover And I Love Her.

Volgens Vinyl Collective staat naast de cover het nummer Sappy op de elpee, die op 20 november uitkomt. Eerder in november zal het soloalbum Montage of Heck van Cobain uit worden gebracht, net als de dvd van de documentaire.

Op het soloalbum van de overleden muzikant staat louter muziek die hij nooit eerder aan de buitenwereld heeft laten horen.

Persoonlijke archieven

Regisseur Brett Morgen mocht in de persoonlijke archieven van de zanger duiken en vond daar allerlei nooit uitgebrachte tapes van hem.

"Om duidelijk te zijn: dit wordt geen Nirvana-album. Het is gewoon Kurt en je gaat dingen van hem horen die je nooit had verwacht. Van trash naar ragtime en alles wat daar tussenin zit”, zei hij eerder tegen Bedford + Bowery.