De man achter het dancenummer Justified (Sunrise funk) blijkt Arjen Lubach te zijn. Onder de artiestennaam Hartebees scoort hij dit jaar een hit met het liedje. 

Dat onthult Domien Verschuuren maandag op 3FM.

Verschuuren kende het liedje van zijn vakantie en draaide het veel. Op de radio wilde hij het ook laten horen, maar hij vond het als radio-dj een zwaktebod om niets te weten over een producer van wie hij een nummer draait.

Verschuuren ging toen zoeken en zag dat het nummer van Hartebees ook op de site Deezer stond, waar de credits van de makers vermeld stonden. Arjen Henrik Lubach, zo las hij.

'Klooien'

Verschuuren belde schrijver en presentator live in de uitzending. Na een korte inleiding viel Verschuuren met de deur in huis. "Bedankt voor de Buma", reageerde Lubach bevestigend en een beetje overdonderd.

"Ik ben gewoon presentator. Ik heb deze zomer een beetje zitten klooien. Dance maken is een van mijn favoriete dingen om te doen. Maar dan wel onder een andere naam, ik wil niet zo'n een soapie zijn die dj wordt. De jongens van Hysteria vonden het een leuke plaat en wilde hem graag uitbrengen."

In 2001 scoorde Lubach samen met Janine Abbring al een hit met het nummer Jelle, een parodie op Stan van Eminem.

Video: Hartebees - Justified (Sunrise funk)