Zanger Douwe Bob gaat mogelijk namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Stockholm in 2016.

Dat melden bronnen aan Metro.

Een woordvoerder van omroep Avrotros zegt dat de artiest een van de personen is waarmee wordt gesproken. "Het is nog niet zo dat er al iemand is gekozen." De krant schreef eerder dat Douwe Bob Posthuma, zoals de zanger volledig heet, dé kandidaat zou zijn.

"Er zijn ontzettend veel artiesten die naar het songfestival willen. Het is weer in", zegt een woordvoerder van de omroep. Er zijn artiesten Avrotros door benaderd, maar ook zijn sommige artiesten zelf naar de omroep gekomen met de vraag om te mogen optreden namens Nederland. "Het is een uiteenlopend pluimage."

Met de artiesten waarmee de omroep in gesprek is, wordt meteen het potentiële songfestivalnummer besproken. Avrotros heeft een aantal wensen voor het lied, maar ook daar wil de omroep nog niets over kwijt. "Dan is duidelijk in welke richting we zoeken."

Common Linnets

Songfestivalkenner René Romkes liet eerder weten de keuze oor Posthuma te begrijpen. "Als Nederland scoort, is het met iets dat afwijkend is. Dat zag je aan Anouk met Birds en aan de Common Linnets met Calm After the Storm." Posthuma won in 2012 het televisieprogramma De beste singer-songwriter.

De Avrotros hoopt deze of volgende maand uitsluitsel te kunnen geven over welke artiest naar het Songfestival gaat.