Van de 18-jarige AURORA tot de 70-jarige Van Morrison; er zijn weer heel wat interessante shows in het Nederlandse clubcircuit deze week.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

AURORA

21 september, Melkweg, Amsterdam

Deze Noorse schone gaat hard! De 18-jarige zangeres AURORA kwam na de EP Running With The Wolves al gauw op de radar en sleepte een platendeal binnen. Met haar prachtige stem, mooie melodieën en elektrobeats is zelfs Katy Perry fan. 

Bekijk hier meer informatie

Sufjan Stevens

23 september, Carré, Amsterdam
24 september, Carré, Amsterdam

Zijn fragiele zangpartijen zijn regelrechte traantrekkers, zijn muziek een fijne mix tussen pop, country en folk. De Amerikaanse Sufjan Stevens kwam begin dit jaar met nieuw materiaal dat alom geprezen werd. Aankomende week dus twee keer te zien in intieme setting  in het Carré theater. 

Bekijk hier meer informatie

As Elephants Are

22 september, Paradiso, Amsterdam
23 september, Simplon, Groningen
24 september, EKKO, Utrecht
25 september, Podium Asteriks, Leeuwarden
26 september, Oefenbunker, Landgraaf
27 september, Gigant, Apeldoorn

Elke dag van deze week staat het indiebandje As Elephants Are op een Nederlands podium en dat is het noemen wel waard. Het geluid van de jongens uit Engeland kan het beste vergeleken worden met de vrolijke deuntjes van Bombay Bicycle Club en The Maccabees in hun vroege jaren. 

Bekijk hier meer informatie

Action Bronson

23 september, Melkweg, Amsterdam

De rapper Action Bronson bracht in maart zijn laatste album Mr. Wonderful uit. Genoeg reden voor de ultiem relaxte artiest neer te strijken in Amsterdam voor een bezoekje aan de coffeeshop en een optreden. Deze grote verschijning staat woensdag in de Melkweg!

Bekijk hier meer informatie

Mika

22 september, Heineken Music Hall, Amsterdam
23 september, Vorst Nationaal, Brussel

De ontzettend vrolijke muziek van Mika zal niet voor iedereen geschikt zijn. Toch krijgt de zanger al jaren grote zalen vol en zeg nou zelf, hits als Relax, Take it Easy, Grace Kelly en Happy Ending zijn gewoon hele fijne meezingers. Amsterdam en Brussel zullen zich dan ook vast vermaken tot schorre stemmen aan toe.

Bekijk hier meer informatie

King Crimson

24 september, TivoliVredenburg, Utrecht
25 september, TivoliVredenburg, Utrecht

Sinds 1968 is de band King Crimson niet meer weg te denken van het podium. Velen zeggen dan ook dat King Crimson meer dan muziek is, een gedragswijze. De groep veranderde nogal van leden, de spirit bleef bestaan. En aankomende week staan ze twee avonden achtereen in TivoliVredenburg!

Bekijk hier meer informatie

SOAK

25 september, Paradiso, Amsterdam
26 september Rotown, Rotterdam
27 september, Plato Planet, Groningen

De Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson gaat onder de artiestennaam SOAK de wereld over met haar kwetsbare stem en zelfgeschreven nummers. Ze stopte met school om haar eigenwijze folkmuziek aan de man te brengen en kan wel eens de volgende Lykke Li zijn. 

Bekijk hier meer informatie

The Wooden Sky

25 september, Patronaat, Haarlem
27 september, EKKO, Utrecht

Het begon als indiefolk met een countrysausje. Nu, met nieuwe bandformatie en nieuw werk hoor je bij The Wooden Sky artiesten als The War On Drugs terug. Als special guest ontvangt de EKKO deze avond ook Yukon Blonde. 

Bekijk hier meer informatie

Fu Manchu

26 september, Doornroosje, Nijmegen
27 september, Patronaat, Haarlem

Een tripje naar de jaren negentig met de stonerrock van Fu Manchu! Ze bestaan alweer 25 jaar en vieren dit met een uitgebreide tour. Hierbij doen ze aankomende week Nijmegen en Haarlem aan om het metafoor van de band aan de man te brengen: "If life is a highway, Fu Manchu is it's soundtrack." 

Bekijk hier meer informatie

Van Morrison

27 september, Heineken Music Hall, Amsterdam

Van the Man komt weer naar Nederland. De Ierse Van Morrison is een multi-instrumentalist, zanger en singer-songwriter met heel wat onderscheidingen tijdens zijn lange carrière. Met zijn zeventig jaar geeft hij echter nog steeds strakke shows waar menig muzikant een puntje aan kan zuigen. 

Bekijk hier meer informatie

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.