The Who heeft alle geplande Amerikaanse concerten in het kader van de Who Hits 50-tournee uitgesteld omdat zanger Roger Daltrey een hersenvliesontsteking blijkt te hebben.

Eerder deze maand waren reeds vier concerten afgezegd omdat de zanger van de Britse rockband zich niet goed voelde, maar pas nu is de ernst van de kwaal duidelijk geworden. De 28 concerten worden verschoven naar 2016.

"Het spijt ons verschrikkelijk om onze fans op deze manier te moeten teleurstellen", zegt Daltrey vrijdag in een verklaring op de website van de groep. "De afgelopen vier weken ben ik veelvuldig in het ziekenhuis geweest en er is een hersenvliesontsteking vastgesteld. Inmiddels ben ik weer aan de beterende hand, maar ik zal een flinke tijd nodig hebben om te genezen. De doktoren verwachten een volledig herstel, maar verbinden daaraan de voorwaarde dat ik dit jaar niet meer op tournee ga."

Gitarist Pete Towshend voegt daar aan toe: "Zodra Roger weer helemaal in orde is komen we sterker terug dan ooit tevoren." In het kader van de Who Hits 50-tournee deed de groep op 2 juli van dit jaar al de Amsterdamse Ziggo Dome aan.