De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) moet het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap informatie geven over de kosten rondom het Koningslied

Dat moet voor meer openheid van zaken zorgen. ''Ik wacht nog op wat informatie van de NPO'', zegt staatssecretaris Sander Dekker vrijdag.

''Het is goed om openheid van zaken te geven over waar ons belastinggeld aan besteed wordt.'' De Kamervragen die D66 donderdag stelde over de kosten rondom het lied wil Dekker snel beantwoord hebben.

John Ewbank schreef het Koningslied in 2013 voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Deze zomer bleek dat het nummer in totaal 550.000 euro heeft gekost, veel meer dan werd gedacht.

NOS

Donderdag meldde de NOS op basis van een WOB-verzoek dat NPO Radio 2 en De Wereld Draait Door betaald kregen voor de promotie van het lied, maar dat moest later gerectificeerd worden.

''Een misverstand'' tussen de NOS en NPO noemt Dekker de kwestie. ''De kroningsdag was een fantastisch mooie dag. Dat maak je zelden mee. Daarom is het goed als er zo snel mogelijk duidelijkheid komt en deze zaak van tafel is.''

Beluister het Koningslied: