De veiling van de muziekverzameling van de Utrechtse zanger en radiopresentator Henk Westbroek heeft 135.000 euro opgeleverd.

Bij online veilinghuis Catawiki gingen zaterdag in totaal 150 objecten onder de hamer, waaronder gesigneerde gitaren van artiesten als Eric Clapton, Gary Moore en John Mayer.

De hoogste opbrengst was voor een door Kurt Cobain gesigneerde gitaar. De gitaar van Nirvana-zanger, die in 1994 zelfmoord pleegde, wisselde voor 15.000 euro van eigenaar. Een concertposter van Nirvana ging voor 1.800 euro van de hand. Een door AC/DC gesigneerde gitaar leverde 4200 euro op.

Volgens Catawiki was het één van de meest indrukwekkende muziekverzamelingen die ooit in Nederland is geveild. De spullen kwamen uit het Utrechtse café Stairway to Heaven, waar Westbroek mede-eigenaar van is.

Rockcafé

Om de muren te decoreren, kocht hij jarenlang gouden platen en gesigneerde gitaren. Veel spullen kocht hij rechtstreeks van de muzikanten die bij hem in de radio-uitzending kwamen.

Omdat Stairway to Heaven geen echt rockcafé meer is en Westbroek in zijn huis geen plaats heeft om de objecten op te hangen, is besloten de collectie onder de hamer te brengen.