Johan Derksen vindt dagelijks "die schijtlollige diskjockeys" op de radio "bijna misdadig". "Met zo'n lul van een side-kick die, van mijn belastingcenten, overal tussendoor schreeuwt. Je wordt toegesproken als een kleuter."

Dat zegt Derksen in een interview met AD.

"Mij doe je geen plezier met een primitief telefoonspelletje met Miep uit Meppel. En die kwajongens schijnen nog een vermogen te verdienen ook."

De 66-jarige Derksen gaat vanaf 15 september op tour met 'pioniers van de Nederpop'; onder meer Theo van Es (Shoes), Frans Krassenburg (Golden Earrings) en Rudy Bennet (Motions) vergezellen hem in het theater.

"Er is voor deze musici geen circuit in Nederland," constateert hij. "Doodzonde, want het is levende historie. Op de radio bestaan geen blues, country & western, soul en reggae. Dat medium bepaalt helaas de publieke opinie."

Eervol afscheid

Over de artiesten die hem vergezellen, zegt hij: "Ik gun die gasten een eervol afscheid, ze zijn nu boven de 70. Vergelijk Theo van Es, de beste zanger van Nederland, eens met al die clowns die bakken met geld verdienen. De Toppers, Frans Bauer. En Marco Borsato, die altijd een gezicht trekt of hij aan de diarree is. Ik gun iedereen z'n plezier, maar Nederland is een buitengewoon smakeloos muziekland."

"Dan zie je op tv zo'n dikke zanger, Frans Duijts heet-'ie geloof ik, die met al die andere amateurs elkaars liedjes zingen. En zogenaamd geëmotioneerd raken, traantje erbij."

"Ik neem het mijn buurman niet kwalijk dat hij geen enkele cd uit mijn kast kent, maar als ik er een opzet, vindt hij het prachtig. Alleen, je hoort die muziek nooit. Diezelfde buurman ging naar Borsato en vond dat het mooiste dat hij ooit had meegemaakt. Arme ziel, denk ik dan. Draai eens wat uit mijn kast, lul!"